dimecres, 3 de febrer del 2010

L'energia nuclear a debat

Davant la possible instal·lació d'un cementiri nuclear al municipi d'Ascó, el programa de debat de TV3 ha convidat veïns de la Ribera d'Ebre, enginyers i especialistes en gestió d'energies amb opinions contrastades, veïns afectats per la MAT, pagesos afectats per infraestructures polèmiques, un extreballador de la central d'Ascó i divulgadors del món de l'energia.

Tot això per posar sobre la taula l'energia nuclear en conjunt com a font per satisfer les necessitats energètiques de la societat actual. A més, el programa debatrà també si fem un ús responsable de l'energia que arriba a casa nostra i si rebem amb resignació o amb bel·ligerància que ens instal·lin una infraestructura polèmica a prop de casa.

¿La societat vol disposar de totes les comoditats però no vol afrontar les conseqüències que se'n deriven? Aquesta i altres preguntes sobre una decisió que ha aixecat polèmica entre els ciutadans, però també en l'àmbit polític i científic, es tractaran avui al programa que condueix Lídia Heredia.

avui.cat