divendres, 17 de setembre del 2010

El govern espanyol podria col·locar el cementiri nuclear al País Valencià

El govern valencià dóna per feta la decisió 'unilateral' de l'executiu · El Consell de Ministres admet que té possibilitats però assegura que 'el debat continua'


Segons el govern valencià, el Consell de Ministres espanyol ha decidit col·locar finalment el cementiri nuclear a Zarra (Vall de Cofrents) rebutjant així la candidatura presentada per l'Ajuntament d'Ascó (Ribera d'Ebre). El conseller valencià de Medi Ambient i vicepresident tercer del govern valencià, Juan Cotino, s'ha mostrat preocupat per la decisió que ha titllat d''unilateral' del govern espanyol i ha criticat que 'cap ministre' no s'hagi posat en contacte amb el govern valencià. Tot i això, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, no s'ha donat per tancada la decisió afirmant que 'el debat continua' i que només s'han demanat informes. De tota manera, Cotino ha avançat que es plantejarà un recurs contra la decisió.
El conseller ha dit que el govern valencià desaconsella la ubicació del cementiri nuclear al municipi de la Vall de Cofrents 'pel tipus de terra, pel risc sísmic, el transport i una sèrie de dificultats' que fan que la ubicació no sigui desitjada per la Generalitat Valenciana. Cotino ha dit que en aquest sentit es va presentar un informe el passat 14 de setembre al govern espanyol.

Decisió final, la setmana vinent

El govern espanyol adoptarà la setmana que ve la decisió final sobre la ubicació del cementiri nuclear després de debatre aquest divendres l'informe de la Comissió Interministerial que aposta pel municipi valencià de Zarra. La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha advertit que el Consell de Ministres encara no ha adoptat formalment la decisió i ha demanat nous informes complementaris sobre aquest tema de 'gran complexitat'. 'El debat continua', ha dit després que el govern de valència doni per fet que el cementiri anirà a Zarra i hagi anunciat que recorrerà la decisió.