divendres, 25 de març del 2011

Esquerra porta l’ampliació de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre al Parlament

Per als republicans, aquesta ampliació és la infraestructura més important i urgent que s’ha de fer a la comarca els propers anys. El secretari de política municipal de la comarcal d’Esquerra a la Ribera d’Ebre, Bernat Pellisa, i el candidat del partit a l’alcaldia de Móra d’Ebre, Josep Anton Moreno, han presentat avui les preguntes per escrit que han registrat al Parlament sobre l’ampliació de l’hospital comarcal de Móra d’Ebre. Abans, però, Pellisa ha fet un repàs de les actuacions que l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’anterior govern de la Generalitat van fer a l’Hospital Comarcal. Així, ha recordat la inauguració del tercer quiròfan, l’ampliació del servei de consultes externes, la nova bugaderia, el Servei Vital Avançat amb una ambulància medicalitzada les 24 h del dia i l’adequació de la base de l’helicòpter medicalitzat on hi ha l’heliport dels bombers.

Pellisa, però, ha afirmat que “resta pendent l’ampliació de l’Hospital comarcal, que és la infrastructura més important i urgent que s’ha de fer a la comarca en els propers anys. I estem molt preocupats perquè no sabem quines són les intencions del Govern sobre aquesta qüestió”. El republicà ha recordat que tant l’any 2007 com el 2008 la Conselleria de Salut ja en va anunciar l’ampliació, que per a l’any 2009 es preveia una partida d’inversions per al projecte i que en el document “Horitzó 2012. Inversions en equipaments de salut. Informe de situació (setembre 2010)”, del CATSALUT, se’n feia referència, com també a la construcció del nou heliport.

Davant d’aquesta situació, el candidat a l’alcaldia de Móra d’Ebre, Josep Anton Moreno, ha afirmat que “el desconeixement de les intencions del nou govern sobre l’ampliació de l’Hospital Comarcal i veient les declaracions del conseller de retallar o aturar les actuacions al hospitals de Catalunya, hem volgut formular tres preguntes parlamentàries al govern”. Esquerra, d’una banda, pregunta al Govern per la situació en què es troba la redacció del projecte d’ampliació de l’Hospital, com també pel calendari i el termini d’actuacions previst per portar a terme l’execució del projecte. I, d’altra banda, vol saber les previsions del Govern pel que fa a calendari i termini d’execució pel que fa a la construcció del nou heliport que dóna servei a l’Hospital de Móra d’Ebre. Segons Moreno, amb aquestes preguntes “sabrem l’estat en què es troba el projecte encarregat per l’anterior Govern, una obra importantíssima tant per a Móra d’Ebre com per a les nostres comarques, i amb un cost assumible pel Govern, i més quan a Barcelona altres grans actuacions de gran inversió continuen endavant”. Els republicans han anunciat que, tot i que entenen el retard en el projecte, “demanarem que no s’aturi el projecte tot i que davant l’actual situació econòmica estem d’acord que es pugui acomodar a nous ritmes d’execució durant els propers anys”. Per acabar, tant Pellisa com Moreno han estat molt clars en dir que “no podriem entendre que s’eliminés el projecte d’ampliació de l’Hospital Comarcal i, per tant, que el Govern consideri que no hi ha una necessitat real de rehabilitar i ampliar una de les infraestructures més importants de la nostra comarca”.