dilluns, 19 de setembre del 2011

La militància escull Oriol Junqueras i Marta Rovira com a nous President i Secretària General d'Esquerra

Alfred Bosch ha guanyat les eleccions primàries i serà el candidat del partit a les eleccions generals del 20 de novembre

El 44.78% de la militància d'Esquerra han anat a votar en la triple jornada electoral que Esquerra ha viscut aquest dissabte. EL resultat de l'escrutini en la seixantena de seus electorals ha estat que Oriol Junqueras, amb el 92,07% dels vots, esdevé President electe d'Esquerra i a Marta Rovira, amb el 89,97% dels vots com a Secretària General. 


A més, també han escollit qui ha d'encapçalar la llista d'Esquerra a les eleccions generals del 20 de novembre. Alfred Bosch serà el cap de cartell d'Esquerra a les eleccions espanyoles, amb el 65,81% dels vots, mentre que Joan Ridao ha obtingut el 30,66% dels vots.
Demà es validaran tots els vots recollits en la seixantena de col·legis electorals d'Esquerra i s'anunciaran els resultats definitius.

Puigcercós expressa la seva satisfacció pel relleu tranquil del procés congressual d'Esquerra


El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha anat a votar a primera hora en la jornada electoral interna que ha de renovar la presidència i secretaria general del partit i ha d'escollir el cap de cartells per les eleccions espanyols. 'És un dia important per Esquerra' ha dit Puigcercós, 'quan es diu que els partits són tancats i pocs transparents hem demostrat que Esquerra no som així perquè som els únics que escollim els nostres dirigents per sufragi universal i perquè demostrem que som un partit obert, capaç d'entendre les noves dinàmiques socials'.Puigcercós ha expressat la seva satisfacció perquè 'malgrat les dificultats estem fent un procés congressual tranquil, de relleu i de suport al nou equip'


En aquest sentit ha dit que a partir d'ara'em dedicaré a treballar per la nova direcció; es mereixen una oportunitat i el tàndem Junqueras- Rovira necessita suport i confiança. Desitjo que puguin assolir èxits el més aviat possible'.Sobre el futur nou president, Oriol Junqueras, l'actual president li ha recomanat que 'sigui ell mateix, que decideixi ell i que no es deixi endur per la conjuntura.; el país necessita alçada de mires i Esquerra ha de mirar més enllà perquè massa cops hem mirat el moment immediat'.Abans d'abandonar el col·legi electoral, Joan Puigcercós, ha volgut deixar clar que té el convenciment que 'a partir de demà tothom farà pinya perquè tothom comparteix un projecte, el d'Esquerra'.