dimecres, 22 de gener del 2014

Rebutjat el recurs de l'Estat contra l'acord per la sobirania fiscal de Móra d'Ebre

La jutgessa del Contenciós Administratiu de Tarragona recorda que l'acord no té efectes pràctics i que no es pot pronunciar sobre una qüestió política

La jutgessa del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha declarat la "inadmissibilitat" del recurs interposat per la Delegació del govern espanyol a Catalunya contra l'acord plenari de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, del passat 15 d'octubre, que manifestava la voluntat del consistori d'exercir la "sobirania fiscal" i d'ingressar alguns impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. La resolució judicial considera que l'acord no constitueix cap acte administratiu perquè està mancat d'efecte pràctic i, a més, no s'ha pogut provar que l'Ajuntament hagi deixat de complir amb les seves obligacions fiscals.

En aquest sentit, la jutgessa apunta que es tracta d'una qüestió política sense efectes jurídics sobre la qual els tribunals no es poden pronunciar.

L'Advocat de l'Estat disposa ara d'un termini de quinze dies per recórrer la interlocutòria del jutjat tarragoní davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

ACN