dimecres, 25 de novembre del 2015

CDC i PP rebutgen una moció d'ERC-AM contra la violència contra les Dones

Al passat ple del 8 d'octubre ERC-AM va portar-hi, entre altres, una Moció en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre). 





La moció va ser rebutjada per 8 vots en contra (CDC+PP), 2 abstencions (PSC) i 3 vots a favor (ERC-AM). CIU va al·legar que tot el que reivindica la moció ja es fa, i PSC va abstenir-se perquè considerava que es feia, però li calia més difusió. El cert és que la moció abasta prou àmbits: local, supramunicipal, estatal, per a què fos presa en consideració per la resta de partits polítics. La violència de gènere no és una qüestió d'un sol partit ni és un fet menor, i ERC-AM es va quedar sola defensant una moció que tothom hagués hagut de fer seua.

El passat 7 de novembre hi ha haver una marxa estatal contra la violència organitzada per La plataforma feminista. No és una qüestió de partits polítics, és una qüestió d'Estat, de supervivència de les dones, de fer visible un problema greu que tenim com a societat. Particularment enguany hi ha hagut casos especialment cruels. Totes les societats, des de les més avançades a les menys afavorides, pateixen violència contra les dones, perquè de violència contra les dones n'hi ha de molts tipus: psicològica, patrimonial, física, sexual, econòmica...

Les JERC han engegat una campanya de sensibilització durant aquest mes de novembre, aportant dades per a remoure consciències.


En els darrers quatre anys tant el Govern de l'Estat com el Govern han reduït el pressupost contra la violència masclista, no ens ho podem permetre.

Sabem que des del Consell Comarcal de la Ribera es fan actuacions a través del SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), servei que es va implantar a la Ribera d'Ebre el 27 de desembre de 2007 (sota la presidència comarcal de Josep Solé Arnal i Marta Selva com a presidenta de l'IDC). Els mateixos protocols que trobàvem el 2008 els trobem avui en dia (reviseu els dos documents anteriors), i potser les coses han anat canviant amb el pas dels anys. Des dels Ajuntaments es pot fer una bona tasca de difusió i conscienciació entre els joves, i afavorir el desplegament de la informació entre tothom. Creiem que no ens podem quedar amb la lectura d'un manifest el dia indicat, en organitzar una jornada o fer un seguiment a una generació de joves de l'institut. La violència és en tots els àmbits i és en el dia a dia, es necessiten recursos, es necessita que la informació arribi a tothom, es necessita que els mitjans de comunicació se'n facin ressò, que tothom sàpiga on ha d'anar quan es troba amb un problema d'aquest tipus i també saber identificar el problema, moltes vegades amagat. No pensem només en la violència física, hi ha molts tipus de violència, molts que es troben soterrats i ens són tan quotidians que ens poden semblar fins i tot normals, i no ho són.

http://www.esquerra.cat/estatic.php?uri=25-novembre-1

És en aquest sentit que lamentem profundament la interpretació que se'n va fer des de l'equip de govern. La moció no pretenia posar en qüestió l'actuació que es fa a nivell local, sinó que volia ser un recolzament, un suport, una reivindicació conjunta de tot el consistori. Cal alçar la veu des de tots els àmbits, també des de l'àmbit local, i l'Ajuntament de Móra, com a capital de comarca, hauria de ser el primer en donar exemple.

Novembre és un mes reivindicatiu, esperem aconseguir que no només es rebutgi i es pensi en la violència durant aquest mes, sinó durant tots els mesos de l'any fins que desaparegui.