diumenge, 18 d’abril del 2010

Puigcercós repta la resta de partits catalans a fer una reforma del TC o optar per la via independentista ja que “PSOE i PP estan aliats per retallar

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha reptat els partits catalans que van donar suport a l’Estatut retallat de Catalunya a que presentin una proposta de reforma del Tribuna Constitucional davant la “situació humiliant” i la“provisionalitat” que es viu amb l’Alt Tribunal respecte a la sentència sobre l’Estatut. Puigcercós ha dit a Reus que cal que“tothom ensenyi les seves cartes, el PSC, CiU i ICV i també el PSOE i el PP”. D’aquests dos darrers no n’espera res, ha afegit, ja que “el PSOE i el PP estan aliats per retallar l’Estatut i fer mal a Catalunya, es passen la pilota l’un a l’altre però, que ningú s’enganyi, al final retallaran i amputaran l’Estatut”.

Puigcercós assegura que la nova pròrroga del Tribunal Constitucional per dictar sentència és “una situació humiliant per el país, el Govern de Catalunya i els partits”, ja que “crea una provisionalitat en totes les lleis i les mesures econòmiques que el Govern i el Parlament impulsen per fer front a la crisi”.

Joan Puigcercós anima els partits que encara creuen en Espanya a presentar una proposta de reforma del Tribunal Constitucional, però “per a fer això caldrà reformar la llei del constitucional i tothom sap que ara per ara no és possible”. El nou ponent que s’encarregarà de l’Estatut és “de l’ala més anticatalana del Tribunal”, i sense cap dubte la sentència retallarà el text estatutari. “El país viu al corredor de la mort a l’espera que s’executi la sentència”, ha comparat el president republicà.

Puigcercós demana al PSOE i PP que “siguin valents i dictin una sentència ja”. Esquerra manté la seva aposta per una “resposta unitària dels partits catalans, encara que la por del PSC i el tacticisme de CiU ho faran difícil”, ha avisat el líder independentista. Davant d’això, Puigcercós assegura que“Esquerra continuarà treballant per fer front a la crisi i per defensar els interessos nacionals de Catalunya”. I afegeix que creu que “molts catalans pensen, com Esquerra, que cal fer un pas endavant”.

Jornada a Reus
Aquestes afirmacions les ha fet en una jornada de reunions a Reus, que ha començat amb un esmorzar amb representants del món agroalimentari del Camp de Tarragona, per avaluar les resolucions del debat de politica agrària. Puigcercós s'ha compromès a estudiar la renegociacio dels crèdits que molts pagesos tenen avui formalitzats i el suport de les administracions per a tal fi. Després s’ha entrevistat amb el gremi de forners de Reus en el Forn Batet. Finalment, ha presidit el Dinar de la República que ha organitzat la Federació d’Esquerra del Baix Camp i la Secció Local de Reus.