dilluns, 12 de juliol del 2010

"La roja" perd a Catalunya

Malgrat que els grans mitjans de comunicació catalans,La Vanguardia i El Periódico, ens volen fer creure que a Catalunya tots anem amb “la Roja”, la realitat diu tot lo contrari. Malgrat tot, poques banderes, poques celebracions i molts dels que es posaran davant la televisió ho fan per veure perdre Espanya. Sí realment els catalans anéssim amb Espanya, la banderes espanyoles i les celebracions serien multitudinàries, com ha passat a Alemanya, Espanya, o Uruguai.

Avui molts han mantingut i han posat senyeres i estelades als balcons, com a signe de que no tots volen que guanyi “la roja”, ni que tota la selecció fos feta per jugadors del Barcelona voldríem que guanyes, i aquesta és una realitat que entenen fins i tots molts espanyols. De la mateixa manera que la majoria d’espanyols van gaudir amb l’eliminació del Barça per part de l’Inter a la Champions, molts catalans gaudiran si avui guanya Holanda. Si a sobre hi afegim que és Espanya que impedeix amb el joc brut la participació de la selecció catalana, com volen que anem amb Espanya?

Tal i com va denunciar el President Pujol, la monarquia i el govern espanyol exerceixen una pressió que ratlla el xantatge per impedir declaracions i manifestacions dels jugadors catalans en favor de la sobirania. Han prohibit que Puyol, Piqué i altres fessin una declaració en favor de la manifestació som una nació, de la mateixa manera que amenaçant sense patrocinadors aquells esportistes que gosen manifestar-se a favor de Catalunya, i aquesta és la realitat d’Espanya, tenen por a perdre i actuant amb actituds antidemocràtiques. De totes maneres que guanyi el millor.