dimecres, 9 de febrer del 2011

CiU votarà en contra de la independència

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que la Mesa del Parlament ha complert amb la llei en admetre a tràmit la proposta de llei presentada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per a que Catalunya sigui un estat independent d'Espanya.

"No hi ha cap raó jurídica per impedir que un grup parlamentari tràmit una iniciativa legislativa", ha subratllat Duran, a més de recordar que "les Meses dels parlaments autonòmics no han d'entrar a valorar continguts".

Duran ha aclarit que, tot i que el Parlament, en què el seu partit té majoria de diputats, "compleix la llei", CiU no està d'acord amb la proposta: "Votarem en contra", ha assegurat.

Preguntat per si votarà en les consultes per l'autodeterminació que se celebraran el proper 10 d'abril, Duran ha comentat que "si sóc aquí m'ho pensaré". El portaveu de CiU al Congrés ha declarat que no està a favor de la independència de Catalunya i que, si vota, escriurà en la papereta que opta per "la confederació a nivell d'Estat". A hores d'ara, CiU ha estat ambigua amb el portaveu del Govern, Francesc Homs, afirmant rotundament que 'res no aturarà la transició nacional de Catalunya', mentre el Jordi Turull s'encarregava d'abocar aigua al vi avançant que la federació nacionalista no aposta per la independència aquesta legislatura.


Puigcercós va avançar el sí d'ERC a la iniciativa