divendres, 1 de març del 2013

Ple Consell comarcal de la Ribera d'Ebre


ERC celebra la unanimitat a la Ribera d’Ebre en contra de l’ERO d’Ercros que afecta Flix

Ahir es van aprovar els Pressupostos del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el vot en contra del grup d’ERC

Ahir al matí, el Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar una moció contra l’ERO presentat per ERCROS i que afecta més de 150 treballadors i treballadores que la indústria química té a Flix. Esquerra va donar suport a aquesta moció, que és la mateixa que l’Ajuntament de Flix va aprovar la setmana passada i que també va comptar amb el suport de tots els grups del Ple de l’Ajuntament, com ha succeït avui al Ple del Consell.

Així, Josep Maria Sáez, que va intervenir com a portaveu del grup, va posar damunt de la taula ‘la situació difícil en la qual aquestes grans empreses posen a moltes famílies de la comarca i, especialment, de Flix’, i que davant d’aquesta situació ‘només es pot entendre la retirada de l’ERO per part d’ERCROS’, perquè amb el ‘perjudici manifest que ha provocat durant anys a la comarca la fàbrica de Flix ara no poden rentar-se les mans i fugir com si no passés res’.

Així, el grup riberenc d’ERC es va felicitar per mantenir la unitat, com ‘va passar a l’Ajuntament de Flix la setmana passada, al Parlament de Catalunya ahir i avui al Consell Comarcal. Una unitat que s’ha d’aprofitar per forçar la retirada de l’ERO i per bastir una economia de futur per a la nostra comarca, pensant en el present més immediat —i els efectes de l’ERO— i el futur, amb els ERO que altres empreses grans de la comarca puguin presentar, adduint pèrdues més que qüestionables.

Vot contrari als Pressupostos de 2013

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va debatre també els Pressupostos per a aquest 2013, uns pressupostos que, marcats pel context de crisi, inclouen diverses retallades. Però des del grupd’ERC es va optar per votar-hi en contra, per les retallades que inclou en alguns programes i també, en menor mesura, en els camps de benestar social i de promoció econòmica. I, per contra, el personal eventual preveu una reducció que des d’ERC es considera insuficient. Alhora, la manca de diàleg durant l’elaboració dels Pressupostos i la reducció del conveni amb el Centre d’Empreses de Flix, o la retallada del conveni amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre o de les minoracions amb les aportacions als municipis no PENTA de la comarca, fruit de la retallada al 50% de l’aportació de la Central Nuclear al Consell Comarcal, han estat altres elements més que han motivat el vot contrari. Tot i així, l’equip de Govern ha aprovat el Pressupost només amb els vots de CiU.