dilluns, 7 de setembre del 2009

Bernat Pellisa és escollit de nou president de la comarcal de la Ribera d’Ebre d’Esquerra

Dissabte a les 12 h. a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre a Móra d'Ebre va tindre lloc l'acte institucional on s'escollí a Bernat Pellisa, alcalde de Rasquera, com a nou President del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Elecció concretada ampliament amb els vots a favor d'ERC, el PSC i el conseller de la FIC i els sis vots en blanc de CIU. En el seu discurs ja com a president, l’alcalde de Rasquera, ha agraït la confiança de les persones de l’equip de govern, format per PSC i ERC, al representant del independents de Catalunya i al grup de CiU “ per l’acte de generositat de no presentar candidats i emetre un vot en blanc”.

Després dels agraïments, Pellisa s’ha referit a la situació econòmica actual i els efectes que aquesta està tenint en municipis com Flix o Móra la Nova. “Crec que des del consell comarca”l, ha afegit al respecte, “hem de prendre part i ser partícips dels desenvolupaments industrials projectats a la comarca. Des de la reconversió industrial de Flix fins al polígon del Molló o com el de Móra d’Ebre i d’altres iniciatives industrials que sorgeixin a la Ribera”. El nou president del consell riberenc s’ha referit a la crisi de la pagesia. “ Des de la fruita dolça amb problemes derivats de les plagues fins al desenvolupament d’altres productes agroalimentaris elaborats a la nostra comarca”.

Pel que fa els serveis, Bernat Pellisa, ha fet esment a l’hospital comarcal i i en una menció a l’administració ha apostat “ per una prestació de serveis més propera”. En aquest sentit, Pellisa repassat els diferents departaments del Consell, des dels serveis informàtics, passat per el de dinamització econòmica i acabant pels serveis socials “ estem en un moment en què tenim una població envellida i hem de donar plenament suport i aplicar la llei de la dependència”.

Bernat Pellisa ha acabat la seva intervenció demanant al consellers i conselleres “ la complicitat, voluntat de treball i la imaginació necessària per sortir d’una difícil situació”.

Amb Bernat de president una nova generació de polítics nascuts als anys setanta accedeix a la primera plana de la política comarcal. De fet ahir el nou president va participar en la mesa d'edat com a conseller més jove del consell comarcal. La seua persona, la seua trajectòria política, el seu renovat discurs, són sens dubte una alenada d'aire fresc i optimisme. Desde l'Ideal de l'Ebre li desitgem una legislatura plena d'encerts i bon fer.