dimecres, 16 de setembre del 2009

ERC celebra l'entusiasme independentista de Laporta mentre que Unió li recorda qui representa

Les declaracions del president del Futbol Club Barcelona en l'entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" ja han suscitat les primeres reaccions. Mentre que a Esquerra Republicana aplaudeixen la difusió del discurs independentista de Laporta, i al PSC consideren que té dret a donar la seva opinió i a manifestar-se per la causa que vulgui, des d'Unió li recorden que representa una gran organització amb socis de diferents colors polítics.

"Jo tinc un respecte molt alt per a Joan Laporta", ha assegurat el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, que fins i tot ha obert les portes del partit al president blaugrana. El republicà ha assegurat que Laporta "és un home d'una catalanitat indiscutible" i "sense complexos".

Per Puigcercós, a més, el president blaugrana, que en una entrevista al programa de Manel Fuentes s'ha mostrat pròxim a l'ideari de Joan Carretero, ha fet "un gran favor al catalanisme".

Per la seva banda, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha defensat el dret del president del Barça de posicionar-se políticament. El vicesecretari primer del partit, Miquel Iceta, ha recordat que el senyor Laporta "era independentista i ho segueix sent i té tot el dret de ser-ho", ha assegurat, com també "d'anar a les manifestacions que vulgui".

Des d'Unió Democràtica de Catalunya, el seu secretari general, Josep Maria Pelegrí, lluny de l'opinió dels republicans i dels socialistes catalans, ha criticat el discurs independentista que fa el president del Barça. Pelegrí troba "correctíssim declarar-se independentista", però ha afegit que Lapota "ha de ser conscient que com a president del Barça representa un col·lectiu de persones que n'hi ha que poden ser independentistes i n'hi ha que poden no ser-ho".