dilluns, 16 d’agost del 2010

Èxit de la caravana anticementiri nuclear

Al voltant de 100 vehicles van seguir la caravana anti cementiri nuclear el passat dissabte dia 14.

La caravana ha estat convocada pel Grup Intercomarcal Veïns d’Ascó i la CANC.

La concentració de sortida es va fer a l’entrada del nucli urbà d’Ascó, a la carretera de la Fatarella. Des d’allí, i després de passar pels principals carrers de la vila nuclear, s’enfilà cap a la Terra Alta, on es va passar per La Fatarella, Corbera d’Ebre, Gandesa (16’45h.) i el Pinell de Brai. Un altre cop cap a la Ribera d’Ebre, passant per Miravet, Benissanet, Móra d’Ebre (17’45h.) i Móra la Nova. Un cop al Priorat, es va passar per Falset (18’15h.), Gratallops, el Lloar i el Molar. El tram final, per Garcia, Vinebre, Flix, retornant finalment a Ascó (19’30h.).

En tots els pobles es va passar pels principals carrers i, aprofitant que en molts son festes majors, es van repartir fulls informatius en contra del cementiri nuclear.

L’objectiu d’aquest acte és mantindre alerta a la ciutadania del territori davant l’amenaça del cementiri nuclear. Una amenaça que continua viva degut a que el Govern de l’Estat espanyol ha incomplert els seus propis terminis de decisió, i ha posposat la decisió per després de l’estiu. Diverses fonts apunten que aquest retard es deu a la intenció del Govern de pactar la ubicació del cementiri nuclear a Ascó amb el nou Govern de la Generalitat.

Es per aquest motiu que des de la CANC i Veïns d’Ascó s’està treballant perquè tant CiU com el PSC, que son els partits que van donar suport al cementiri a l’Ajuntament d’Ascó, però que s’hi han oposat en tots els altres municipis i consell comarcals (144 i 12 respectivament) i al Parlament de Catalunya, incloguin el seu rebuig en el programa electoral de les properes eleccions catalanes. El plantejament d’aquests partits ha de ser coherent amb el que fins ara han mantingut a nivell territorial i nacional, i la ciutadania té dret a saber que en pensen del cementiri aquests partits per a la propera legislatura.
A hores d'ara, ja ningú dubta que si aquests dos partits es mantenen en l’ambigüitat, es perquè estan tramant amb el Govern de Zapatero la ubicació del cementiri a Ascó un cop passin les eleccions catalanes.

Així doncs, durant la campanya electoral, tan la CANC com Veïns d’Ascó, faran campanya en contra d’aquells partits que no s'hagin compromès en contra del cementiri, demanant a la ciutadania que no els voti.