dilluns, 30 d’agost del 2010

Puigcercós demana a PSC i CiU que no frustrin l’esperança de molta gent que va sortir a la manifestació el 10 de juliol

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha advertit a CiU i PSC que cal ‘escoltar la ciutadania’ que en aquests moments demana que ‘els catalans decideixin el seu futur’. Per aquest motiu, Puigcercós ha reiterat que Esquerra portarà la consulta a la propera legislatura i que aconseguirà que socialistes i nacionalistes 'acabin acceptant un referèndum' sobre la independència de Catalunya 'perquè és el que demana la gent’. En aquest sentit, ha demanat a PSC i CiU que 'no frustrin l'esperança de molta gent que va sortir el 10 de juliol a la manifestació'.

El líder independentista va fer ahir a la nit aquestes declaracions des del Casal dels Països Catalans de La Plata, a l'Argentina, on va pronunciar una conferència i es va reunir amb els membres de l’entitat. En aquest context, el president va apuntar que per CiU 'l'única prioritat és tornar al govern al preu que sigui' i ha demanat als nacionalistes que 'reflexionin' i 'entenguin que el més important és donar la paraula a la gent'. Davant l’actitud de la federació respecte a la convocatoria del referèndum la propera legislatura, Puigcercós ha apuntat que 'CiU està buscant una sortida per tornar a pactar amb el PP o amb qui sigui'.

En referència a la decisió de Foment de recuperar algunes inversions per Catalunya, el dirigent independentista ha apuntat que el govern espanyol 's'ha adonat que era tanta la ignomínia i tant la vergonya que ha fet amb Catalunya que ha posat un pedaç'. En aquest sentit, ha subratllat que 's'ha deixat al marge una de les obres més importants', l'enllaç de mercaderies amb el Port de Barcelona. A més, Puigcercós ha recordat al govern espanyol que ‘no s’estan complint totes les inversions previstes’.