divendres, 20 d’agost del 2010

'O ens plantegem l'estat català o estarem perdent el temps'

'O ens plantegem l'estat català o estarem perdent el temps'. Amb aquesta contundència el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s'ha expressat en la inauguració de la 42ena Universitat Catalana d'Estiu (UCE). Esquerra 'està en una altra dimensió' i ha entès que s'han acabat les polítiques de tensió amb l'estat espanyol, per aquesta raó, Huguet veu 'molt difícil' que es pugui formar govern amb CiU, un partit que 'encara creu en el peix al cove'. El conseller també ha demanat, en relació al conflicte dels 'topmanta', que cadascun dels actors polítics implicats assumeixi la seva responsabilitat.
Per al conseller Huguet el moment polític actual obliga a 'decidir cap a quin horitzó' es vol avançar 'per saltar aquest obstacle' que ha aparegut, en referència a la sentència del Tribunal Constitucional. 'Si se'ns diu que el català no pòt ser preferent, que les competències no poden ser exclussives i que no hi haurà bilatarealitat, que els drets històrics i la nació son poc menys que adjectius hisòtircs', és evident que l'autotgovern de Catalanuya 'no hi té cabuda'. 'No hi ha possibilitats de tornar al peix al cove ni a un pujolisme 2.0. perquè ja no hi ha marge de maniobra', ha assegurat.

Esquerra 'està ja en una altra dimensió'. Nosaltres estem per 'no fer patir més al poble de Catalunya'. Cal centrar els esforços 'en aconseguir un estat'. Per aquest motiu, Huguet molt dificil pactar amb CiU, ja que la federació nacionalista demostra al seu programa que encara creu en el 'peix al cove' i aspira a arribar a acords amb Madrid. 'No queda peix i el cove està foradat', ha sentenciat.

Cadascú ha d'assumir responsabilitats en el conflicte dels 'topmanta'

Huguet ha volgut matisar tres coses en relació al conflicte dels 'top manta'. 'Primer', la competència de la gestió de l'espai públic on s'instal·len aquests venedors ambulants 'és dels ajuntaments'. Els consistoris han d'entomar el problema 'i buscar solucions'. 'Segon', una part de la mercaderia ha estat aconseguida 'il·legalment', per tant, són els Mossos d'Esquadra els que han d'actuar 'per impedir-la'. 'Tercer', una part dels venedors ambulants 'són estrangers sense papers' i per tant, són també un problema de la delegació del govern de l'Estat. 'Que cadascú assumeixi les seves responsabilitats', ha demanat Huguet.

directe.cat