dijous, 5 de març del 2009

DEU ANYS DE RACÓ CATALÀ

Ja són deu anys els que porta el Racó Català a la xarxa. Una dècada que l'ha consolidat com uns dels llocs web de referència de l'espai informatiu català. Però Racó Català no només ha crescut en visitants, 2 milions de pàgines vistes mensuals, sinó també en continguts i participació: uns fòrums que freguen els 3 milions de missatges, múltiples sortejos i diferents activitats culturals i concerts. Així, el Racó ja des dels seus inicis estava a l'avantguarda d'Internet donant l'opció als usuaris que aportessin també el contingut del mateix web. Actualment, prop de 17.000 usuaris registrats llegeixen, pensen i opinen a les notícies i als fòrums, als llibres, les entitats allotjades i les entitats que omplen l'agenda d'actes políticoculturals al conjunt del territori. Es prepara un acte per al 18 d'abril amb una taula rodona, la presentació de la renovació del Racó Català i un concert al vespre.

Des del mateix portal, volen agrair a tots els usuaris que han estat i són fidels a Racó Català. 

Els Administradors del web asseguren que ara 'encarem el futur amb il·lusions renovades, amb ganes de continuar avançant i aportant referents a l'imaginari col·lectiu català, vertebrant l'autèntic espai comunicacional dels Països Catalans, lliure de referents d'altres nacionalitats veïnes. Ací estem, dèiem l'any passat en celebrar el 9è aniversari. I tant, ací estem, i ací seguirem!'

La celebració, el 18 d'abril

Per celebrar aquest desè aniversari Racó Català ha organitzat un acte per al proper 18 d'abril al Tradicionàrius de Barcelona (vegeu informació i mapa). On hi haurà una xerrada per valorar aquests deu anys on es presentarà el nou Racó Català amb un disseny i una gestió interna totalment renovats, i més aplicacions per als usuaris.

A les 7 de la tarda s'iniciarà la taula rodona 'Catalanisme a la xarxa. Passat, present i futur', amb personalitats vinculades al projecte: Víctor Alexandre, Alfons López Tena, Francesc Ribera 'Titot' i Saül Gordillo.

Finalment, a les 10 del vespre hi haurà un concert amb el grup del barri de Gràcia 'High Times' i a dos quarts de 12 de la nit 'La Gossa Sorda' presentarà el seu darrer treball 'Saó'. L'entrada al concert té un cost de cinc euros.