dimarts, 3 de març del 2009

Marxa a Brussel.les

Deumil.cat ha fet pública la carta que farà arribar als eurodiputats i eurodiputades el proper 5 de març. En el text repassen les diferents ocasions en les què el poble català ha reivindicat ser reconegut a la Unió Europea (UE) i demanen que la UE resolgui el 'cas del poble català' de la mateixa manera que ha contribuït a resoldre els 'problemes' de Macedònia i Kosovo, donant suport a que es convertíssin en Estats. Exigeixen que el poble català sigui reconegut com 'un poble normal dintre de la Unió Europea i, d’acord amb les pautes establertes per les Nacions Unides, poder-nos organitzar com el poble català decideixi lliurement'. L'organització ha anunciat també que, paral·lelament a l'acte de Brussel·les s'ha convocat una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona, el mateix dissabte a les 11 del matí.

En la carta que adrecen als eurodiputats i eurodiputades recorden el precedent de 1982 en què hi va haver una manifestació pels carrers d'Estrasburg fins la seu del Parlament europeu per entregar un document en què se sol·licitava l'ingrés del poble català a les institucions europees. Afirmen que la mobilització del proper dissabte 7 de març a Brussel·les per reclamar el dret d'autodeterminació del poble català segueix aquesta trajectòria. 

A més, posen èmfasi en el caràcter d'’Unió en la Diversitat entre tots els ciutadans i pobles que integren la UE i insisteixen en què això no es pot reduïr exclusivament 'als pobles que són reconeguts pels Estats constituïts'. Asseguren que es tracta d'una 'prova de perseverança en la defensa dels drets del poble català, però també un toc d’atenció i crítica davant el fet que polítiques separadores i discriminatòries dels Estats, consentides per les mateixes institucions europees'. En aquest sentit, reclament el dret del poble català d'exercir el dret a l'autodeterminació, ser reconegut com 'un poble normal'l dins la UE i que es pugui organitzar com el poble decideixi lliurement, dins les pautes de les Nacions Unides.

Font www.directe.cat