dilluns, 25 de maig del 2009

Cruïlla

La ciutadania d'aquest país exigeix respostes a la greu situació a què ens aboca l'Espanya actual. Estem arribant a una cruïlla des d'on no veiem un camí clar cap a la felicitat. En aquest punt, el crèdit del govern espanyol està esgotat, i ni tant sols pot utilitzar les reserves.

L'enquesta del Centnre d'Estudis d'Opinió (CEO) posa sobre la taula unes dades dignes de destacar. Per un costat, l'augment del sentiment independentista que arriba al 20,9% i, si li sumem els partidaris d'un Estat Federal la xifra arribaria a un 56%. A més, el sistema de finançament de Catalunya és el tercer principal problema que perceben els ciutadans catalans, per damunt de temes com la immigració i la inseguretat ciutadana.

Aquestes dades haurien de provocar reflexió, els ciutadans demanem als polítics que escullin el el camí adequat en aquesta cruïlla a la que estem arribant. Sigui quina sigui l'oferta de finançament del govern espanyol, aquesta ja no serà creïble, ni satisfactòria. Ja no ens serveix el cafè per a tots que Madrid ens vol donar i, per tant, caldrà fer front a noves realitats i un nou full de ruta.

I en això, el PSC, com a partit majoritari al Govern té una gran responsabilitat. Ha de decidir què vol fer: acceptar més del mateix i salvar el PSOE alhora que es condemna a si mateix a Catalunya, o fer-se gran i encapçalar un procés realista de més autogovern.

Qui sàpiga liderar aquest nou full de ruta, segurament comptarà amb el suport ampli de la gent d'aquest país. Calen discursos clars, contundents i coherents, i explicar el camí que cal emprendre perquè la gent de casa nostra sigui una mica més feliç.

Espanya comença a no ser creïble per molta més gent que la que podem pensar, comencem a estar tips d'enganys, mentides i falses promeses, i això genera noves oportunitats per el futur lliure d'aquest País.