dimarts, 5 de maig del 2009

Salgado diu que ja ha ofert a Montilla 'alguna cosa més que la proposta de Solbes'

La ministra espanyola d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha defensat aquest dimarts que el model de nou finançament proposat pel govern espanyol 'és vàlid' i 'dóna resposta a les necessitats de Catalunya'. Salgado ha revelat que ja ha ofert a la Generalitat 'alguna cosa més que la proposta de Solbes', deixant a entendre que no anirà més enllà. Aquestes noves declaracions del govern espanyol apuntant a la proximitat de l'acord contrasten amb la reunió que, segons ha informat l'Avui, el conseller d'Economia, Antoni Castells, va tenir ahir amb la part catalana de la Comissió Mixta d’Afers Econòmics per avisar-los que no hi ha avenços substancials. Salgado no ha concretat si l'acord es tancarà abans del debat de política general de la setmana que ve, en què el president espanyol necessita suports per no evidenciar la seva soledat al Congrés.

ttt

És una qüestió de model, i del model surten les xifres, però li puc assegurar, perquè n'he estat partícip, que hem tingut més reunions per veure quins són els resultats de l'aplicació d'aquest model i això ens permet dir que en la nostra opinió hauríem d'estar a prop d'un acord', ha explicat Salgado després de la seva primera reunió amb els seus homòlegs europeus, aquest dimarts a Brussel·les. La ministra d'Economia i Hisenda ha defensat que el model proposat pel govern espanyol ja 'dóna resposta a les necessitats de Catalunya, a la seva població augmentada, també a les necessitats augmentades de la composició de la seva població i al fet de ser una comunitat amb dues llengües'.

'És un model vàlid per a Catalunya i per a la resta d'Espanya', ha insistit Salgado. Preguntada sobre si farà alguna nova proposta a la Generalitat, Salgado ha assegurat que el president de la Generalitat, José Montilla, 'ja té alguna cosa més que la proposta de Solbes'.