dimarts, 28 de juliol del 2009

Montilla s’empassa la remodelació de govern?

Segons han publicat diversos mitjans de comunicació, el President Montilla tenia previst una remodelació de govern desprès de l’acord de finançament, fins i tot tenia alguns noms clars a sobre la taula; les declaracions del President d’ERC, Joan Puigcercòs d’aquest diumenge, li han trastocat els plans.

Montilla no pot assumir que sigui ERC qui li marqui el camí. Ara caldrà saber si la jugada del republicà ha estat agosarada per evitar una remodelació que fins i tot li podria ser incomoda o tot el contrari. El que és clar, és que faci el que faci el President, el guió l’han tornat a escriure els republicans.

Com a mínim, la part final del guió que estava escrit al carrer Nicaragua des de feia mesos , va començar per estirar la corda davant Madrid pel tema finançament, es van plantar les vegades que fes falta i, finalment , es va signar un acord presentat com el millor de tots els signats. El guió volia continuar amb una remodelació de govern que li permetés afrontar amb més força el final de legislatura i una possible retallada de l’estatut pel tribunal constitucional.

Però l’estratègia dissenyada pel secretari d’organització del PSC, l’incombustible Josep Zaragoza, ha xocat amb la del President d’ERC, que ha decidit marcar perfil propi i assegurar-se que el guió és amb ERC o no hi ha guió.

El President Montilla podrà remodelar el Govern o no, segurament ho acabarà fent, d’una altre manera i en un altre moment, perquè necessitar substituir alguns noms per diferents motius, per cansament i per nous objectius, però el guió ja no estarà escrit només pel carrer Nicaragua. I si finalment no ho fa, demostrarà un nou signe de debilitat, aleshores s'empassaria la remodelació.


directe.cat