dimarts, 7 de juliol del 2009

Nodo: Els toros... a Espanya!

Nodo: Noticiari d'Ofenses.

Nodo, aquesta és la nova secció que a directe!cat us oferirem a partir d’ara. L’objectiu serà bàsicament intentar denunciar com des dels mitjans espanyols (o de catalans dominats per mans provinents del país veí) se’ns intenta anul·lar com a nació, com a poble i com a país a través d'un lent i feixuc constant de missatges, titulars, fotos, editorials i tot el que estigui a les seves mans des d'Espanya a Cataluya.

Així doncs, intentarem denunciar tots els atacs que Espanya emet cap als Països Catalans. Tot i això, però, ho farem des d’un punt de vista desacomplexat: si ells ataquen, nosaltres responem!

Ja n'hi ha prou del victimisme català! Moltes vegades, nosaltres mateixos, caiem als seus paranys i donem per bons arguments que són purs torpedes elaborats pels mass mediaespanyols. Només cal recordar el recent cas sobre el funeral a l’Índia de Vicente Ferrer.

Amb aquesta secció, Nodo, veurem com la majoria de mitjans espanyols tenen encara una visió cap als Països Catalans pròpia del règim franquista, d'idees absolutistes, centralistes, dictatorials i que anul·len la diferència i el pluralisme cultural, especialment el català...

Avui, el primer dia, començarem per treure la pols que tenim sota la catifa: us parlarem de La Vanguardia i El Periódico.

Aquests dos diaris que semblen tan oposats troben un punt d’unió que ens recorda al front espanyolista fet al País Basc entre la dreta i l’esquerra no autòctones. Ahir en vam tenir un bon exemple: a les portades dels dos diaris hi trobàvem una grandiosa i central foto: la d’en José Tomàs donant una tombarella sobre un toro després d’una mala corrida.


Aquest és un clar intent d’espanyolitzar-nos, de fer important una tradició espanyola, de fora. Es fa palesa aquesta intenció quan a la plaça de toros ni hi havia una xifra de persones representativa respecte la població catalana. És evident que, amb portades com aquestes,s’està fent una clara apologia dels toros i al mateix temps s’obvia a el que directe!cat si va noticiar sobre la manifestació en contra d’aquests tipus de celebracions.

Però encara anirem més enllà, aquí us mostrem una foto que ha aparegut a un blog precisament d’un fotògraf de l’agència de notícies EFE. Ell mateix explica que la foto que us mostrem a continuació ha estat censurada a l’agència que no l’ha passat a cap mitjà. Com podeu comprovar, la foto mostra una cara una mica més desagradable sobre el que és una corrida de toros...


directe.cat