dijous, 17 de desembre del 2009

El 'mai' d'Uriel Bertran

Després del western d'aquest principi de setmana, aquest dimecres al món de l'independentisme en tocava una de romàntica, i Carles Móra, Uriel Bertran i Alfons López Tena han escenificat les paus en dues localitzacions: a Vic i davant del Parlament de Catalunya. Enrere queden els tristos retrets mutus de dilluns, que van caure com un raig d'aigua freda damunt l'independentisme després de la històrica participació del 13-D.En una d'aquestes encaixades de mans davant la premsa, Uriel Bertran ha somrigut davant Alfons López Tena, assegurant que mai s'havien barallat, i ha explicat que la consulta de Barcelona no es celebrarà el 25 d'abril com originàriament s'havia planificat. A més Uriel ha negat categòricament que inicialment s'hagués volgut consultar la població a l'abril: 'mai no ens hem fixat el 25 d'abril com a data per Barcelona'.


Aquest 'mai' d'Uriel Bertran és exagerat, com a mínim. Quan es va presentar Barcelona Decideix tenien claríssima la data del 25 d'abril. Tant que la presentació davant la Sagrada Família era plena de pancartes i cartells enormes amb la data 25A, com la que us mostrem a continuació:


Bertran explica que va ser un error del dissenyador, atribuïble a les presses amb què es va endegar la iniciativa. Quan el grup promotor ho va veure, li va demanar que ho reformulés, però no s'hi va ser a temps.
A més, des de la consulta sobre la independència del 13 de setembre a Arenys de Munt, l'alcalde d'aquesta localitat, Carles Móra, ha guanyat popularitat i s'ha vist convertit en protagonista d'una multitud d'actes relacionats amb l'independentisme. Móra ha estat nomenat portaveu de la Coordinadora, participa en una gran quantitat d'actes de Reagrupament, presenta llibres i dóna suport a manifestos i plataformes.
En aquest escenari i en el moment àlgid del 13-D, Móra anunciava la presentació d'una ILP per promoure un referèndum nacional sobre la independència el proper 25 d'abril. En les convocatòries de premsa s'explicava que eren 'Carles Móra, Anna Arqué, David Vinyals i Josep Antón Martínez Llorach' qui 'a títol personal' presentarien dilluns la proposta. Tot i això, la proposta d'ILP ha estat presentada realment per Anna Arqué, David Vinyals i Josep Antón Martínez Llorach i la signatura de Carles Móra no apareix per enlloc ja que els càrrecs electes no poden fer-ho. Tot i això l'alcalde ha aparegut de cara al públic com el gran valedor de la proposta. Potser caldria començar a asserenar-se i ser clar en allò que es fa, el que no es fa i el que es pretén.
directe.cat