dimecres, 2 de desembre del 2009

Mas i el 13-D

'Tenim constatat amb estudis sociològics que en una consulta a tot Catalunya guanyaria el 'no'', ha dit Artur Mas, en una entrevista a 'El País'.

Amb aquesta genial frase, el líder de l’oposició i principal candidat a guanyar les properes eleccions segons les enquestes, obsequiava els milers de ciutadans que van omplir il·lusionats el Fòrum de Barcelona amb motiu de l’acte nacional d’inici de campanya de les consultes del 13-D.

Aquest mateix dilluns, en una entrevista al programa Àgora de TV3, el líder d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, aprofitava les paraules de Mas per desacreditar els sectors sobiranistes de la coalició. Duran es reafirmava en la seva postura de negar que CiU sigui independentista i sortia, una vegada més, victoriós a la coalició.

Les declaracions d’Artur Mas han desconcertat als sectors sobiranistes de CiU. Tot i que en públic alguns d’ells li restin importància, en privat expressen el seu malestar, sobretot aquells que en aquests moments estan implicats en les consultes sobre la independència.

Fins i tot en el cas que és perdés una consulta d’abast nacional, ja seria en si mateix la primera victòria del dret a decidir. I si és veritat que els estudis de CiU constaten que es perdria aquesta consulta, alguna culpa en deuen tenir els més de vint anys de govern Pujol i la seva incapacitat d’explicar a la ciutadania el cost de la pertinença a un Estat que ni ens respecta ni ens té en consideració.

Les paraules de Mas demostren més que mai la necessitat de celebrar un debat sobre la independència de Catalunya. Ara és el moment de parlar-ho, d’explicar les bondats o maldats de la independència i de la submissió. Ara seria el moment de que els polítics es posicionessin clarament pel sí o pel no a la independència davant dels ciutadans. La via estatutària és morta i la classe política ho sap.

Exigim d’una vegada per totes la celebració d’un veritable debat sobre la independència a TV3. Aleshores podríem fer estudis sociològics sobre si la ciutadania d’aquest país està per la independència o no. No es pot tirar la pedra i amagar la ma, és l’hora de la política i de l’ambició. Els ciutadans han decidit prendre la iniciativa i el 13-D, el 28-F i el 25-A són ja una victòria de la democràcia. Ara només cal fomentar la participació.

Com va dir Alfons López Tena amb sabies paraules, 'Tot aquell que no hagi col·laborat d'una manera activa abans del dia 13 de desembre, el dia 13 que no s'acosti a sortir a la foto perquè el farem fora de la foto, si és necessari a puntades de peu'. Li demanem al Sr. Mas que escolti a la seva bona gent i que faci un gest de compromís clar, que faci una crida a la participació el proper 13-D, el 28-F o el 25-A i que ell, personalment, es comprometi a anar a votar.

directe.cat