dimarts, 1 de desembre del 2009

Tiana també cedeix els locals municipals per la consulta del 13-D

S'afegeix a Sant Pere de Torelló i Santa Coloma de Farners

L’alcalde de Tiana, Emili Muñoz, ha anunciat aquest vespre que l’ajuntament també cedirà els locals municipals per la consulta sobre la independència de Catalunya que es celebrarà al municipi el pròxim 13 de desembre. En un acte organitzat per la comissió ciutadana Tiana Decideix, Muñoz ha explicat que 'l’ajuntament no pot anar en contra de l’exercici d’un dret democràtic', i ha anunciat que el consistori que presideix posa a disposició de la societat civil els equipaments i instal·lacions de titularitat municipal per a la realització de qualsevol tipus d'activitat relacionada amb la consulta convocada, afegint-se a Santa Coloma de Farners i Sant Pere de Torelló, el primer municipi que ha reptat l'Estat cedint locals pel 13-D.

Durant la seva intervenció ha apel·lat al dret que tenen els ciutadans a decidir sobre allò que els afecta. 'Jo no dic –ha afirmat l’alcalde—que el millor per Catalunya sigui la independència, el model federal o l’autonòmic, solament dic que el poble de Catalunya, i en aquest cas, els ciutadans de Tiana, han de poder decidir el que volen'.

Emili Muñoz ha recordat que el consistori, amb els vots a favor del grup de Gent pel Progrés de Tiana (Iniciativa per Catalunya – Entesa pel Progrés Municipal), CiU i ERC ja ha aprovat tres mocions de suport al dret de decidir de les persones sobre el seu futur.

Cal recordar que, a instància de l’advocat de l’Estat, la justícia va prohibir a l'Ajuntament d'Arenys de Munt, municipi pioner en celebració de la consulta, de cedir espais locals per a organitzar el referèndum.

L’acte que s’ha celebrat al Casal municipal ha aplegat un centenar de persones. A més de l’alcalde han intervingut Àngel Colom, Uriel Bertran, el catedràtic Enric Canela, el regidor d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i el portaveu de Tiana decideix, Albert Muñoz. L’acte ha estat presentat pel conegut periodista, Carles Cuní.

directe.cat