dilluns, 14 de desembre del 2009

Móra d’Ebre reclama a Educació un calendari de construcció del nou CEIP

L’ajuntament lamenta que ha de fer front a una elevada despesa per a mantenir l’actual escola, una de les més antigues de l’Ebre

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Móra d’Ebre reclamarà la propera setmana al departament d’Educació en una reunió que es comprometi a aprovar un calendari de construcció de la nova escola de primària. A la vila hi ha dos centres de primària, un de concertat i el CEIP públic Lluís Viñas, amb prop de 400 alumnes.

L’edifici de l’escola pública data de l’any 1946. En anys posteriors, el centre fou ampliat i reformat però tot i això avui, a l’any 2009, és un dels edificis escolars més antics de les Terres de l’Ebre. La regidora d’Educació, Elisenda Jardí (ERC), recorda al Diari que el consistori ha de fer front a un «gran esforç econòmic» per a mantenir en bon estat l’edifici. «L’any 2008 hi van destinar 30.000 euros, enguany hem actualitzat tot el sistema elèctrica. Cal garantir la màxima seguretat per als alumnes però em dol gastar els diners perquè l’edifici un dia o altre serà substituït».

El primer tinent alcalde morenc i antic regidor de l’àrea, Joan Josep Duran (ERC), reclamà al conseller Maragall l’any 2007 la necessitat de projectar una nova escola. «Ens van assegurar, temps després, que programarien la inversió tot i que depenia de les disponibilitats pressupostàries. Ens van posar com a data el 2010. Sembla però que tot plegat s’ha alentit», lamenta.

La directora dels serveis d’Educació a l’Ebre, Marian Rojas, ha explicat que tot i que el departament manté a la seva planificació el nou centre, avui són prioritaris «els municipis amb necessitats d’escolarització i les inversions per a resoldre problemes de seguretat».

Rojas admet que el 2010 serà «difícil» fer front a la inversió però que serà una realitat durant el proper mandat. La idea inicial, apunta, seria enderrocar l’edifici original i construir en el mateix espai una nova escola. L’edifici dels anys 80 es mantindria.

Diari de Tarragona