dijous, 10 de desembre del 2009

La SGAE, contra La Marató

El proper 13 de desembre Catalunya viurà dues maratons, la de vots a les més de 161 consultes sobre la independència arreu del Principat i l'habitual Marató de TV3.

Enguany la Marató de TV3, dedicada a més de 7.000 malalties minoritàries, podria tornar a rebre el pal de la SGAE, que no perdona la seva pessigada ni davant d'un esdeveniment solidari com aquest. Tal com recorda el blogaire Xavi Caballé, l'any passat la SGAEva passar rebut a TV3 per les actuacions en directe en l'emissió de la Marató i pels drets del CD, del qual se'n van vendre 150.000 còpies.

La SGAE no va tenir en compte que es tractava d'una cita solidària, i en aquella ocasió van passar factura de 45.000 euros, 45.000 euros aportats pels catalans que, en lloc d'anar dedicats a investigar les malalties mentals greus, van anar a parar a les butxaques de la SGAE. Això sí, perquè no se'ls titllés d'insolidaris, la SGAE va donar el 8% d'aquests diners a la Marató, el que va equivaldre a un descompte de 3.600 euros en els 45.000 exigits.

Enguany podria passar el mateix, i amb l'habitual falta de vergonya que gasten a la societat d'autors i editors, podrien tornar a aprofitar-se de la solidaritat catalana i embutxacar-se un bon pessic de les aportacions.