dissabte, 8 d’agost del 2009

El Partit Aragonès Regionalista (PAR) recull signatures a la Franja en contra de la Llei de Llengües

Creuen que provocarà 'la fallida territorial d'Aragó donant entrada a l'entelèquia dels Països Catalans'


El Partit Aragonès Regionalista (PAR) inicia avui una recollida de signatures a Montsó (Cinca Mitjà) cridant als veïns i veïnes de les comarques del Cinca Mitjà, la Llitera, el Baix Cinca i la Ribagorça a signar en contra de la Llei de Llengües aragonesa. El PAR creu que és una llei 'catalanista' i reitera al PSOE que si es manté el català com a català ' llengua pròpia i històrica' trencaran la coalició amb els socialistes. Convé recordar que la projecte de llei presentada pels socialistes ni tan sols eleva el català i l'aragonès a llengües oficials. De tota manera, els regionalistes, creuen que la llei acabarà amb les 'modalitats aragoneses que es parlen a la zona oriental i provocarà la fallida territorial d'Aragó donant entrada a l'entelèquia dels Països Catalans'.

Les signatures recollides s'enviaran, d'una banda, a l'Executiva del Partit Aragonès i, per altra banda, se sumaran a les de la Plataforma No Hablamos catalan
i es lliuraran al Govern d'Aragó.

El portaveu del PAR, Héctor Castro, creu que aprovar que el català és llengua pròpia i històrica de l'Aragó és 'una fal·làcia i un greu error històric' i assegura que 'els aragonesos orientals no ens identifiquem amb la llengua catalana'. Castro ha reiterat que si el PSOE no retira aquest projecte de llei 'el PAR no pot seguir ni un minut més coaligat amb una formació que no vetlla pels interessos d'Aragó i que no atén les línies del nostre Estatut d'Autonomia'.

directe.cat