dilluns, 3 d’agost del 2009

“Garrotada i acabar amb ells”

O si ho preferiu en l’idioma de l’imperi, “hay que darles en la cabeza y terninar con ellos”No podem, ni volem ser súbdits d’un cap d’estat que a la violència li contesta amb violència, la prova evident del que diem, la trobem avui, en alguns mitjans que han fos les paraules pronunciades pel rei a la seva arribada a Mallorca, on va comentar el darrer atemptat d’ETA.

Els dirigents polítics, saben, malgrat que no ho reconeguin, que tot conflicte armat de base política necessita del diàleg per acabar amb ell, només amb la via policial, el conflicte s’allarga eternament, en el cas d’ETA, ja portem 50 anys, ja en tenim prou.

"Estic convençuda de que l’Ernest, fins i tot amb la persona que el va matar, hauria intentat dialogar; vostès que poden, dialoguin, per favor". Aquestes paraules de la periodista Gemma Nierga durant la manifestació de condemna de l’assassinat de l’Ernest Lluch van provocar en el seu moment moltes incomoditats, però a la vegada van obrir portes a l’esperança.

Darrerament les paraules dels dirigents espanyols sonen molt lluny d’aquell sentiment, només sentim declaracions buides de contingut, o frívoles, com les del rei dels espanyols. Diuen que estan a Europa, diuen que són un democràcia avançada, però són incapaços d’assumir el problema i afrontar-ho de la manera com ho fan les democràcies de veritat.

Ara més que mai, ens cal el diàleg per acabar amb la violència, i els catalans i les catalanes som sensibles a les sortides pacifiques, sempre ho hem demostrat, en uns moments difícils, les paraules de la Gemma Nierga van tenir molt bona acollida a Catalunya. Malgrat que els dirigents polítics en aquests moments oblidant el diàleg, més aviat per por, que no pas per convenciment, la ciutadania ho te molt clar, a la xarxa és pot comprovar, cal diàleg ja.

No podem, ni volem ser súbdits d’un Estat que no entenc la diferencia i que te pànic a la pau, i sobretot al diàleg.

Col·lectiu 2014