dijous, 7 de gener del 2010

Els socis de Govern celebren la carta de Montilla preparant una resposta al TC

Troben 'molt positiu' que el president lideri 'la unitat en defensa de l'Estatut'


ERC: Cal 'exigir respecte' a la voluntat del poble a les urnes Després de mesos negant-se a 'moure un dit' per preparar una resposta unitària davant una possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional espanyol, el president de la Generalitat, José Montilla, ja ha iniciat els preparatius per plantar cara a una sentència adversa. Montilla ha començat a preparar el front comú contra el TC des de la societat civil, i ha aprofitat una carta enviada a més de 200 entitats catalanes per demanar-los el seu suport en cas que sigui necessària una resposta 'clara i unitària'. Els socis del Govern d'Entesa han celebrat aquest pas endavant. Des d'ICV veuen molt positiu que sigui Montilla qui 'lideri la unitat' per defensar l'Estatut, mentre que des d'ERC celebren que el president treballi per 'exigir respecte a la voluntat popular expressada en les urnes'.


El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que la carta que José Montilla, ha enviat a les entitats catalanes 'reflexa el comú denominador del catalanisme'. Un comú denominador que, segons Ridao, consisteix en, d'una banda, 'exigir respecte per la voluntat popular expressada en les urnes' per via de referència; i de l'altra, 'el compromís de cercar una resposta unitària dels partits i la societat civil sobretot en un any electoral'.

Tot i això, Ridao ha deixat clar que la carta 'no s'ha d'entendre com un front de salvació autonomista a la desesperada', ja que 'una de les possibles alternatives passa per la superació de la via estatutària i l'exercici del dret de decidir'.

ICV troba 'molt positiu' que el president 'lideri' la defensa de l'Estatut

Des d'ICV, la portaveu Laia Ortiz ha celebrat la carta de Montilla, ja que 'aquesta unitat i fermesa en defensa de l'Estatut ha de venir de partits i institucions, però també de la societat civil'. Per això, creu 'molt positiu' que sigui el president de la Generalitat qui 'lideri la unitat en defensa de l'Estatut' i ha celebrat que Montilla hagi agraït a la societat civil el seu suport a l'editorial conjunt en defensa del text català que van publicar dotze diaris catalans.

A més, Ortiz creu que cal situar l'Estatut 'per damunt' de períodes electorals i ha demanat que hi hagi la 'unitat necessària hi hagi o no eleccions'.

directe.cat