divendres, 8 de gener del 2010

Ridao: 'Esquerra arrossegarà CiU i PSC cap al dret a decidir'

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha anunciat aquest matí que una de les prioritats d'Esquerra pel nou curs polítics passa per 'acumular forces per condicionar l'escenari polític' i 'arrossegar CiU i PSC cap a les nostres aigües, cap a l'exercici democràtic del dret a decidir'. 'A 10 mesos de les eleccions no toca parlar de pactes electorals', ha apuntat, 'la paraula la tenen els electors, no els partits'. 'I ara', ha apuntat, 'entre el català emprenyat i el català optimista, hi ha molta gent que diu prou, que ha decidit passar a l'acció i posar el dret a decidir a l'agenda política'.

En aquest sentit, Ridao ha apuntat que tot i que el 2010 vindrà marcat pel mateix signe polític que el 2009, a l'espera de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, 'hi ha una consciència de fi d'etapa', de 'renovació de la vocació unitària dels partits catalans', així com signes de 'superació mental d'aquest probable escenari polític a què ens porta el TC'. Així, el secretari general ha considerat que s'ha 'recuperat la confiança col·lectiva', s'ha superat 'la perplexitat i el derrotisme' i hi ha un 'rebrot de mobilització', com demostren les consultes populars, que suposa un 'canvi en la cultura política del país'.

El dirigent independentista, que ha ofert aquest matí una roda de premsa per fer balanç del 2009 i explicar els reptes del partit per al proper curs polític, ha assegurat que tot i que en el 2010 sortirem de la recessió, 'continuarem immersos en la crisi' i 'no generarem ocupació, per molt que ho digui Zapatero. Continuarem essent la fàbrica d'aturats d'Europa'. Davant d'aquest escenari, Ridao ha assegurat que el govern espanyol continua instal·lat en 'un escenari fictici', sense aportar reformes estructurals ni cercar pactes d'Estat. Però per a Ridao, hi ha una alternativa a l'immobilisme de Zapatero i les propostes del PP d'apujar els impostos i abaratir l'acomiadament, que passa per 'un programa econòmic integral, coherent i modernitzador'.

En aquest context, Ridao ha anunciat que els reptes d'Esquerra per al 2010 són portar al Parlament de Catalunya la Llei de vegueries, garantir el traspàs de l'aeroport amb una majoria de la part catalana i amb una posició determinant. Pel que fa a infraestructures, assegurar que entra en vigor l'aplicació la disposició addicional tercera, que representa una inversió de 35.000 milions d'euros a Catalunya, i en rodalies garantir la inversió de 4.000 milions d'euros que no apareixen en els Pressupostos Generals de l'Estat.

Finalment, Ridao ha anunciat que de cara a aquest curs polític, Esquerra inicia una campanya, que sota el títol 'Catalunya decideix' té l'objectiu de donar lloc a un procés participatiu en què, a partir del programa electoral d'Esquerra, la gent pugui donar a conèixer les seves preferències. Aquesta és una eina potent de comunicació que es veurà complementada per una campanya a la xarxa, que ajudarà el partit a fixar prioritats de cara al futur.