dijous, 30 de gener del 2014

Votar es democracia

Esquerra engega la campanya ‘votar és democràcia’ amb l’organització de 25 actes a les Terres de l’Ebre
El diputat i secretari general adjunt d’Esquerra, Lluís Salvadó, acompanyat del president de la Federació de l’Ebre del partit, Gervasi Aspa, i del secretari d’Organització, Albert Salvadó, ha presentat avui la campanya ‘Votar és democràcia’. Lluís Salvadó l’ha definida més com ‘una campanya més de país que no pas de partit’. La campanya va tenir el tret de sortida amb l’acte del Fòrum de Barcelona el desembre passat, i es desplegarà entre el 15 de gener i el 15 d’abril per tot el país. Després de les eleccions europees, es reprendrà la campanya ja encarada a assolir el doble sí, i clourà amb la consulta del 9 de novembre.
La campanya, segons Lluís Salvadó, s’estructura en dos eixos clars, d’una banda, ‘apel·la als valors democràtics que comporta el fet de votar’ i, de l’altra,‘apel·la al nou país que es vol construir, molt més just socialment’. Els missatges tindran l’objectiu, segons Salvadó, de ‘reforçar la confiança en el procés de transició nacional i la il·lusió creada’. El dirigent republicà ha explicat que el CEO mostrava que un 74 % dels ciutadans estan a favor de la consulta i un 54 % a favor de la independència; ‘per tant, això vol dir que tenim un marge del 20 % de persones, amb un profund tarannà democràtic, que no són independentistes i sobre el qual podem incidir’, afirma Salvadó. La campanya engegada apel·la a aquests indecisos per mostrar-los que les alternatives de l’autonomia no tenen cap via. Segons Salvadó, ‘els hem de fer saber que l’alternativa a la independència no és quedar-nos com ara estem, sinó el ‘Pla Rajoy’, és a dir, el pla de la por, de l’amenaça i d’eliminar les  competències de la Generalitat’.
La campanya també incidirà en les incerteses que genera el procés cap a la independència en un sector de la població. ‘Cal transmetre certeses i informació a la ciutadania, tant del procés com de la transició nacional posterior com del país nou que volem crear’, segons Salvadó. Per al diputat republicà, cal que donem un missatge clar: ‘El nou de novembre votarem i la consulta es portarà a terme. Després que el 18 de setembre es voti a Escòcia, Rajoy no podrà evitar que també es voti aquí’.

Esquerra farà 900 actes arreu de Catalunya, 25 dels quals a les Terres de l’Ebre, segons ha informat Albert Salvadó. Alguns d’aquests ja s’han començat a celebrar aquest mes de gener.