dijous, 23 de juny de 2016

Recull de feina del primer any de regidors

Ja ha fet un any que vam fer el Ple de Constitució del nou Ajuntament sorgit de les urnes del 24 de maig de 2015. Ens omplia una il·lusió immensa poder treballar amb tres regidors, la màxima representació que havia obtingut ERC des que havia tornat a entrar a l'Ajuntament el 2003. Per aportar les nostres idees i fer una oposició honesta, col·laborativa i ètica. Passat aquest any, continuem amb els mateixos ideals i amb més ganes de treballar que mai.


Per celebrar aquest any de regidors, hem obert l'exposició sobre Simone de Beauvoir al nostre espai dins la Societat Cultural Obrera, i vam gaudir de la presència de Norma Pujol, Coordinadora Territorial de Joventut de les Terres de l'Ebre. 

Podeu seguir-nos per Instagram, Facebook, Twitter i a ERC-Móra d'Ebre, on hi trobareu les mocions, preguntes i les activitats diverses que estem realitzant.

Aquí us deixem les activitats que hem realitzat durant aquest any.  
De les mocions presentades 19 van arribar a Ple. Amb el balanç de 16 aprovades i 3 rebutjades.

Preguntes per escrit: 6
Presentacions de llibres: 1. Els senyors del poder, basat en la vida de Natividad Yarza.
Exposicions: 1. Simone de Beauvoir, feminista i escriptora.
Xerrades divulgatives: 2. Entorn el 8 de març. Entorn el 17 de maig.
Actes Dia Internacional: 2. 28 de juny i 25 de novembre.
Instàncies: 5


Mocions presentades al Ple del 14 de juliol de 2015
 • Moció de suport a la proposta de cabals ecològics pel tram final del riu Ebre i el delta, aprovada per la comissió de la sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. Aprovada per unanimitat.
 • Moció per recolzar la commemoració de la Diada de l'11 de setembre (10 vots a favor CIU+ERC; 2 en blanc PSC i un en contra PP)
Mocions presentades al Ple del 20 d'agost 2015
 • Moció per arranjar la teulada del pavelló esportiu. Aprovada per unanimitat
 • Moció del grup municipal d'ERC de suport al correllengua 2015. (va ser aprovada per 12 vots a favor i una abstenció (PP))
 • Moció del grup municipal d'ERC de suport a la creació de la prestació "Garantia +55" proposada per la UGT de Catalunya. Aprovada per unanimitat amb l'afegit de comunicar-ho al Govern espanyol i al Ministeri de Treball.
 • Moció del grup municipal d'ERC, de col·locació definitiva de la placa al carrer Artur Bladé Desumvila. Aprovada per unanimitat. 
 • Moció en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre). La moció va ser rebutjada per 8 vots en contra (CDC+PP), 2 abstencions (PSC) i 3 vots a favor (ERC-AM).

Presentem mocions conjuntes amb CIU: 
 • Moció de suport al president Mas, l'exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l'organització del 9N.
I CIU i PSC: 
 • Moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats de la Mediterrània.
Ple del 28 de desembre
 • Moció d'ERC-AM pel foment de la mobilitat sostenible i l'eficiència energètica a Móra d'Ebre. Aprovada per unanimitat.
 • Moció d'ERC per a l'aplicació dels avantatges que preveu la legislació per a famílies monoparentals.  Aprovada per unanimitat
 • Moció d'ERC per a la millora de la transparència informativa de l'Ajuntament. Aprovada per unanimitat
Ple de 29 de febrer de 2016

 • Moció de suport al Banc d'ADN per a les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil. Aprovada per 12 vots a favor i una abstenció (PP)
 • Moció de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Aprovada amb l'abstenció del PP.
Ple de 21 d'abril de 2016

 • Moció per al desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia. Aprovada amb l'abstenció del PP
 •  Moció a favor de la reforma horària. Aprovada per unanimitat.


 • Moció institucional de suport a l’Ajuntament i al poble de Flix pel tancament d’ERCROS.

Ple del 9 de juny
 • Moció per a la instal·lació de rètols de l'AMI a l'entrada del municipi. Rebutjada per 8 vots en contra (CIU+PP), 2 abstencions (PSC), i 3 vots a favor.
Preguntes als Plens:
Ple d'agost 2015:

-La Sra. Cinta Agné, demana quina es la data de tancament de les piscines?
La regidora Sra. Maria Pérez respon Com sempre, es tanca abans de l’11 de setembre, que el contracte amb l’empresa de socorristes finalitzava el dia 31d’agost però prorrogable al 7 de setembre. Que si en aquest cas després fes molta calor, es podria estudiar prorrogar-ho fins abans del 11 de setembre, però que això sempre ha de dependre de la climatologia.

-La Sra. Cinta Agné pregunta que ens han fet arribar i és en relació al mobiliari de terrasses, voldríem saber quins requisits bàsics es demanen pel que fa la instal·lació de tendals a les terrasses ja que la normativa no es clara.
            El Sr. Alcalde diu que quan algú sol· licita una terrassa, se li demana que plantegi com i de quina manera la vol, i se li diu si s’ajusta o no a la normativa o les modificacions que ha de fer; per evitar qüestions, però, però s’ha demanat als serveis tècnics de l’ajuntament un estudi de totes les terrasses de la població i   puntualment sobre el compliment estricte de la normativa. Un informe que segon tinc entès ens han d’entregar aviat; en funció de quines siguin les conclusions d’aquest informe possiblement plantejar-nos alguna modificació d’aquesta normativa El que passa és que també hi ha altres qüestions, com ara per exemple el mobiliari de les terrasses, a la mateixa normativa havia una exposició transitòria que donava crec que eren dos anys per adaptar el mobiliari a la uniformitat, però que com sigui que es un tema que repercuteix en la economia dels propietaris, caldrà prendre la decisió en conjunt que s’haurà de consensuar i estudiar. Possiblement jo això o porti aquí al Ple i decidirem tots plegats que fem, per què clar... Jo entenc que és un punt de vista d’imatge, és important mantenir una estètica més o menys comuna. A partir d’aquí, quan tinguéssim aquest anàlisi tècnic per poder decidir.

-La Sra. Cinta Agné demana quins són los criteris a l’hora de contractar un treballador i si es publica l’oferta. L’Alcalde respon que es tria a una persona de la borsa de treball de l’ajuntament i que està oberta a tothom i penjada a la web; quan es té una necessitat puntual, com va ser el cas de la substitució de la funcionaria en excedència s’escull de la borsa de treball, ja aquesta és la seva finalitat, que en aquests cas va ser una contractació per urgència i que ja es decidirà com es gestiona aquesta plaça, depèn, a lo millor de la reorganització del departament.


Ple octubre 2015:
La Sra. Cinta Agné, pregunta si ja ha sortit la sentència del Sr. Manel Saltor. El Sr. Joan Piñol respon que avui que avui s’ha registrat la mateixa.-La Sra. Cinta Agné pregunta si es facilitarà el pagament d’aquesta quantitat als propietaris. El Sr. Joan Piñol respon que sempre hi ha hagut aquesta intenció. Que els recursos presentats per l’actuació de l’Ajuntament, assessorada per la Diputació, van donar   peu a la intervenció judicial ,i que la resolució presa s’ha d’acatar, el que no pot fer l’Ajuntament de cap de les maneres és obviar-ho per que estaríem prevaricant, per tant lo que s’està fent no és res més que tot allò que ha resolt el Jutge, és a dir, reclamar un pagament per que hi ha sentència ferma, a partir d’aquí l’Ajuntament donarà totes les facilitats possibles.


Incorporacions als pressupostos 2016:
La introducció d'una partida pressupostària de subvencions per a les famílies monoparentals; la creació d'un abonament de transport jove, que permetrà als estudiants de Móra d'Ebre fer el trajecte d'anada i tornada a l'estació de ferrocarril de Móra la Nova a un preu de 10 euros l'any; la recuperació de l'edifici municipal del barranc de les Moreres, que es destinarà finalment a Centre Obert, la dotació d'una partida per a l'arranjament de la teulada del pavelló municipal, i incentivar l'ús de la deixalleria municipal proporcionant beneficis als usuaris, reduint l'impost d'escombraries o vals descompte al comerç local (encara a determinar).
 
Preguntes per escrit:

1. Pregunta per si està previst l'arranjament del Passeig de la Ràdio, donat que els veïns ens han fet arribar queixes al respecte pels elevats sots que presenta.
2. Pregunta sobre el cost que ha representat la Fira del Vi realitzada recentment a la Plaça de l'Estrella, amb els detalls corresponents.
3. Pregunta sobre si s'ha pensat algun ús a l'edifici de l'Ajuntament que hi ha al barranc de les Moreres.
4. Pregunta sobre el cost total de les Festes Majors de Móra d'Ebre 2015, amb els detalls corresponents.
5. En un ple el Sr. alcalde va explicar que els tècnics de l'Ajuntament estaven realitzant un informe sobre les terrasses dels bars de la població, es demana poder disposar d'aquest informe.
6. Tenint en compte la situació econòmica desfavorable que molts conciutadans encara pateixen o poden patir, es demana si es pot destinar una partida, en el proper pressupost, per a emergència social.

I aquí teniu les respostes a aquestes preguntes.

A banda, hem tornat a publicar l'Ideal de l'Ebre en paper amb el recull d'algunes notícies que ens han semblat rellevants durant aquests mesos.

I mentrestant, ja hem tornat a tenir Ple, i ens heu fet arribar preguntes i ens ajudeu, i animeu, i demaneu... Així que comencem aquest segon any amb més activitats encara que les que veieu en aquest recull, us les explicarem en el proper. Mentrestant ens podeu anar seguint per les diverses xarxes socials a banda d'ERC-Móra d'Ebre i d'aquest web.