dimecres, 20 d’octubre del 2010

Puigcercós proposa un acord per no pactar amb la dreta xenòfoba de Camacho i Anglada

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha proposat 'a totes les forces de tradició democràtica un acord, en la línia de la tradició dels països europeus més avançats, per no pactar amb la dreta xenòfoba de Sánchez-Camacho i Anglada', davant l'actitud de la candidata del PP de Catalunya envers la immigració. I, en aquest sentit, ha avançat que 'si CiU i el PSC no hi estan d'acord no hi pactarem'. 'La garantia que el PP no sigui l'àrbitre de la política catalana és una Esquerra forta', ha assegurat.

Puigcercós ha recordat que 'CiU va anar al notari per comprometre's a no pactar amb el senyor Piqué, quan, segurament, ha estat el candidat més demòcrata que ha tingut el PP a Catalunya'. 'En canvi ara', ha afegit, 'estan disposats a pactar amb la versió femenina de Vidal-Quadras'.

El líder independentista, que ha fet aquestes declaracions davant d'una sala plena a vessar a la UPF de les Glòries durant l'acte 'Som un poble', ha insistit en la necessitat de fugir del debat 'estèril i falaç' de si immigració sí o immigració no, 'perquè aquestes persones han vingut per quedar-se'. 'Vam demanar treballadors i ens van venir persones', ha afirmat. En aquest context el líder independentista ha apostat per 'facilitar la integració' a través de la 'creació de les condicions objectives' per aquesta integració, però ha recordat que cal que 'els que arriben ho vulguin' i que 'la societat d'acollida ho permeti'.

El líder independentista ha considerat que una de les coses bones de Catalunya és 'l'ascensor social' que ha d'estar a l'abast 'de tothom' i ha recordat que és possible gràcies a l'educació que 'permet lluitar contra el fracàs escolar i l'exclusió social'. Finalment, Puigcercós ha fet una crida a les persones immigrades: 'us necessitem com a catalans per superar les dificultats tots junts en un projecte comú de país'

A l'acte 'Som un poble' també hi ha participat el secretari per a la Immigració i president d'Esquerra a Barcelona, Oriol Amorós, que ha posat de relleu l'esforç fet per Esquerra des del Govern per impulsar polítiques d'integració i acollida.