dimarts, 19 d’octubre de 2010

Ridao demana a Mas que vagi voluntàriament al jutge i doni la cara pel cas Palau

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha demanat a Mas que doni explicacions i que 'acudeixi voluntàriament davant del jutge i doni la cara', davant les noves evidències sobre el cas Palau que 'apunten directament al responsable de finances de CDC Daniel Osàcar'. En el cas que el jutge no acceptés les seves explicacions, Ridao li aconsella 'que vagi al notari, expliqui tot el que sap i que es comprometi que de cara al futur no tornaran a fer el que han fet'.

Ridao, que ha considerat que les noves evidències 'són un escàndol i prefiguren un cas de corrupció en majúscules, el més gran dels últims anys', ha assegurat que el cas Palau demostra que 'CiU no té les mans lliures'. 'Diuen que el PSC té una actitud depenent del PSOE, i és cert, però CDC té les mans lligades a les grans constructores de Madrid', ha afirmat. 'A Esquerra això ens preocupa', ha dit, 'especialment si CiU té responsabilitats de govern en el futur'.


Esquerra es queda sola aixecant les bandera de les consultes

El secretari general també ha fet una valoració de la jornada de consultes celebrada ahir a sis poblacions catalanes i ha considerat que són 'una nova demostració de civisme exemplar'. 'Tot i la baixa participació, condicionada pel context preelectoral i pel fet que només Esquerra s'hi ha implicat decididament', ha apuntat Ridao, 'en fem una valoració positiva, com la fem de qualsevol iniciativa que ajudi a aprofundir en l'exercici de la democràcia'.

En aquest context, Ridao ha lamentat, però, que 'Esquerra s'hagi quedat sola aixecant la bandera de les consultes'. 'CiU i PSC coincideixin en inhibir-se del plebiscit democràtic' ha dit i, pel que fa al PSC, ha recordat que 'Montilla està immers en el discurs de la fractura social, que és contradictori perquè ell mateix va dir que Catalunya serà el que els catalans vulguin' i ha destacat que 'l'únic que fractura és l'espoli fiscal, les invectives contra el català i la sentència del TC que atempta contra l'autogovern i contra la voluntat del poble de Catalunya'. En referència a CiU, ha criticat que 'fa seu el dret a decidir però en nega el seu exercici'. 'És allò de l'ase i la pastanaga, per entretenir la infanteria només', ha apuntat, 'CiU situa la qüestió en el pla retòric, conceptual, en el món de les idees'.

Respecte al pacte PSOE-PNB pel que fa als Pressupostos Generals de l'Estat, Ridao ha assegurat que 'd'una tacada s'ha posat al descobert el fracàs d'aquest intent dels qui volen indultar l'encaix després de la sentència de l'Estatut'. S'ha posat de relleu, segons Ridao ,el fracàs del 'peix al cove' de CiU i del 'govern amic' del PSC. Per al dirigent independentista, 'això només serveix per trajectes curts'. Tant reformar la constitució com el peix al cove formen part, segons Ridao, del 'monòleg autonomista'. 'A la gent d'esquerres que volen que les coses es decideixin aquí i que són prou valents per saltar la paret només els queda una opció que és Esquerra', ha conclòs.