dilluns, 6 de desembre del 2010

Més d'un centenar de poblacions catalanes ja s'han declarat 'moralment excloses' de la Constitució espanyola


Aquest dilluns es commemora el 32è aniversari de la carta magna


Aquest dilluns es commemora el 32è aniversari de l'aprovació en referèndum de la Constitució espanyola l'any 1978. Després de la retallada de l'Estatut referendat pel poble català per part del Tribunal Constitucional espanyol i lamanifestació històrica del 10 de juliol, al Principat ja són 110 poblacions que s'han declarat 'moralment excloses' de la carta magna espanyola com a mostra de rebuig a un text on s'ha demostrat que no hi caben les aspiracions nacionals de molts catalans. Com a sortida a aquesta situació, molts d'aquests ajuntaments han aprovat instar el Parlament a 'iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ha de portar Catalunya a la independència'.


L'origen d'aquest moviment entre els consistoris s'inicià a la població del Port de la Selva i fins a dia d’avui un centenar d’ajuntaments més, i gairebé 1.500 regidors catalans donessin suport al 'Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes', on es va pactar un manifest per promoure un referèndum sobre l'autodeterminació des del municipalisme.

Ja han seguit aquest camí nou capitals de comarca Berga (capital del Berguedà), Banyoles (capital del Pla de l’Estany), Ripoll (capital del Ripollès), Solsona (capital del Solsonès), Mollerussa (capital pla d'Urgell), Montblanc (capital de la Conca de Barberà), Puigcerdà (capital de la Cerdanya), Vic (capital d'Osona) i Vilafranca (capital de l'Alt Penedès).

directe.cat