dijous, 23 de juny del 2011

Esquerra lamenta l’ajornament de la redacció del projecte executiu de l’ampliació de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

Esquerra ha presentat una esmena de 3 milions als pressupostos de la Generalitat per tal de fer-ne la redacció

El Govern de la Generalitat ha contestat les preguntes que va formular per escrit el grup parlamentari d’Esquerra el passat mes de març sobre l’ampliació de l’hospital comarcal de Móra d’Ebre. En concret les preguntes demanaven en quina situació  es troba la redacció del projecte d’ampliació, així com el calendari i el termini d’actuacions previst per portar a terme l’execució del projecte. I, d’altra banda, les previsions del Govern pel que fa a calendari i termini d’execució pel que fa a la construcció del nou heliport que dóna servei a l’Hospital de Móra d’Ebre. Els republicans en formular les preguntes recordaven que tant l’any 2007 com el 2008 la Conselleria de Salut ja en va anunciar l’ampliació, que per a l’any 2009 es preveia una partida d’inversions per al projecte i que en el document “Horitzó 2012. Inversions en equipaments de salut. Informe de situació (setembre 2010)”, del CATSALUT, se’n feia referència, com també a la construcció del nou heliport.

La resposta del Goven ha estat que ‘a hores d’ara s’ha finalitzat la redacció del projecte bàsic de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que es preveu desenvolupar per fases. Es preveu que en el marc d’aquesta ampliació es contempli el nou heliport de l’hospital. La redacció del projecte executiu de l’ampliació de l’hospital es podria encarregar a partir de l’any 2012’.

Esquerra ‘lamenta la manca de concreció i determinació en la resposta’, pel que fa als terminis i dates de l’ampliació així com l’ajornament de l’execució de ‘la infrastructura més important i urgent que s’ha de fer a la Ribera d’Ebre en els propers anys’.

Els republicans tot i entendre el retard en el projecte, i l’acomodació a nous ritmes d’execució durant els propers anys ‘no volen que s’aturi el projecte’ i per això han presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat de 3 milions d’euros per fer front a la primera fase’. Esquerra denuncia la greu retallada que està patint l’atenció sanitària a les Terres de l’Ebre i que pot deixar-nos en una situació crítica. Les allunyen les Terres de l’Ebre dels equipaments i serveis sanitaris, així com del personal que hi ha en altres territoris més poblats.  ‘No només és tracta d’una retallada a l’atenció sanitària immediata, com és la reducció pressupostària i de personal a l’hospital Verge de la Cinta passant o el tancament d’alguns centres d’atenció primària per les nits com el de Sant Jaume d’Enveja, sinó que és una retallada que afecta la salut futura de la gent de les quatre comarques amb l’ajornament de la construcció del nou hospital regional de l’Ebre o l’ampliació del Comarcal de Móra d’Ebre’