dimarts, 7 de febrer de 2012

ERC vol que l’Ajuntament de Móra d’Ebre demani a la Generalitat la construcció o reforma de l’Escola Lluís Viñas

La moció presentada reclama una partida als pressupostos de la Generalitat i la creació d’un Comissió per fixar el calendari d’actuacions

El grup municipal d’Esquerra de Móra d’Ebre ha presentat una moció per debatre en el proper Ple municipal demanant la construcció o reforma de l’escola Lluís Viñas. El portaveu del grup, Josep Anton Moreno, ha recordat que aquest és l’equipament més necessari i urgent que té pendent  de reformar, de manera integral o bé fent-ne una nova construcció, el nostre poble’. Per ERC aquesta actuació és cabdal per poder oferir més i millors prestacions educatives als alumnes. Moreno a més d’apuntar les importants despeses de manteniment (calefacció, etc) que comporta l’escola degut al seu estat, ha destacat la manca d’espais, aules, gimnàs, pista coberta, magatzem i ascensor, amb les barreres arquitectòniques que això suposa.

Moreno ha recordat que l’equip de govern municipal anterior, del que formava part ERC, va iniciar reunions amb el Departament d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre, per tal d’adquirir compromisos en ferm sobre aquesta escola. De fet  la directora del serveis territorials, M. Àngels Rojas, manifestà la ferma voluntat de ‘mantenir en el mapa d’obres educatives de les Terres de l’Ebre la proposta d’actuació  al municipi de Móra d’Ebre’, tal com consta en una carta dirigida a l’ajuntament, on es comprometia a començar la redacció del projecte.  El regidor republicà ha volgut destacar el paper de l’Associació de Mare i Pares de l’Escola que van recollir més de 2.100 signatures per engegar i accelerar el projecte de construcció de la nova escola. ‘Aquest és un equipament necesari i els interessos del poble han d’estar per damunt dels del partit. Per això cal que tots complim el compromís adquirit amb l’AMPA de defensar i demanar la reforma o construcció de la nova escola’.

ERC per segon any consecutiu ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat de Catalunya demanant la incorporació d’una partida pressupostària per iniciar la reforma o nova construcció d’aquest equipament educatiu. Precisament la moció presentada per ERC demana un partida als pressupostos de la Generalitat per la reforma del centre educatiu i la creació d’una comissió municipal amb  la presència de tots els partits del consistori, l’AMPA i la direcció de l’Escola Lluís Viñas per tal de poder establir amb el Departament el calendari d’actuacions i inversions.

Per acabar Josep Anton Moreno ha afirmat que ‘la necessitat d’actuar sobre l’Escola Lluís Viñas fa que no es pugui retardar per més temps’.  Tot afegint que ‘la situació de crisi econòmica no pot ser una excusa perquè això només depen de la voluntat política i l’exemple el tenim amb l’Escola Oficial d’Idiomes, que tant quan  si hi havia crisi com si no, CiU mai va voler portar aquesta escola a Móra d’Ebre, va ser ERC qui amb convicció i voluntat política la va portar i ara es manté malgrat la crisi perquè és necessari’.