dimecres, 2 de maig del 2012

#novullpagaraespanya


Més de 50 vehicles amb alcaldes, regidors i simpatitzants d’ERC col·lapsen el peatge deTortosa-l’Aldea amb la campanya #novullpagaraespanya

Aquest matí i en el marc de la campanya de #novullpagaraespanya, d’adhesió a #novullpagar, la Federació de l’Ebred’ERC ha convocat més de 50 vehicles a la sortida del peatge Torosa - l’Aldea que s’han negat a pagar. Els alcaldes de Deltebre, el Perelló i Roquetes, acompanyats del secretari general adjunt del partit, Lluís Salvadó, encapçalaven la filera de cotxes en què també hi havia regidors de Tortosa, la Sénia, Roquetes, Deltebre i Amposta, així com diversos simpatitzants que s’han sumat a l’acció reivindicativa.

L’allau de cotxes ha col·lapsat el peatge. Els ocupants es negaven a pagar el peatge i esperaven que els operaris de l’autopista, després de recollir el número de matrícula, aixequessin la barrera. L’acció s’ha produït sense cap incident i amb total cordialitat amb la resta de vehicles que també arribaven al peatge i s’anaven sumant a la protesta.

Gervasi Aspa, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra i alcalde de Deltebre, ha manifestat que ‘no volem pagar més a Espanya: fa més de 40 anys que paguem i les Terres de l’Ebre som el territori més perjudicat perquè som el forat negre de les inversions dels diferents governs espanyols’. Aspa ha afegit que ‘aquells que estem més lluny de la capital, com les Terres de l’Ebre, som els que sempre acabem pagant lo pato i som els que ens toca pagar peatge si volem anar per una via ràpida, i és el moment de dir prou’. Aspa ha demanat que l’autovia A-7 gratuïta, que va des d’Altafulla fins a l’Hospitalet de l’Infant, arribi a les Terres de l’Ebred’una vegada per totes. ‘No  volem patir la discriminació que patim ara, volem el mateix tracte per a la gent i les empreses de l’Ebre que reben els altres. Per tant, ERC demana que mentre no arribi l’autovia A-7 se’ns alliberi de peatges per tenir les mateixes condicions que la gent de Tarragona o Reus’, ha insistit Aspa. Per acabar, el president republicà ha fet una crida a la ciutadana de les Terres de l’Ebre a sumar-se a la iniciativa perquè‘no volem que les nostres autopistes serveixin per pagar les pèrdues de les autopistes de Madrid. Després de 40 anys, aquesta autopista està pagada, contrapagada i recontrapagada, i en algun moment això s’ha d’acabar ’.