dimecres, 23 de maig de 2012

ERC demanarà la compareixença dels consellers competents en la prevenció i extinció de l’incendi de la serra de Cardó


Oriol Junqueras s’ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes de Rasquera, Benifallet i el Perelló per avaluar l’incendi i preveure mesures de reparació

El president d’ERC, Oriol Junqueras, acompanyat del secretari general adjunt, Lluís Salvadó, i altres membres de la Federació de l’Ebre, s’ha reunit aquesta tarda a l’Ajuntament de Rasquera amb els alcaldes de Benifallet, Rasquera i el Perelló per avaluar l’incendi de la setmana passada a la serra de Cardó. Junqueras, després d’agrair la feina dels cossos d’extinció i destacar la feina modèlica feta per l’Ajuntament de Rasquera, el del Perelló i el de Benifallet a l’hora de gestionar la seva massa forestal, ha lamentat que ‘malgrat la feina feta durant molt de temps i els plans forestals aprovats, sempre han faltat els recursos necessaris per part de les administracions perquè aquests plans fossin del tot efectius’. Per al president d’ERC, ‘ara la gran qüestió que tenim plantejada és com evitar en el futur que es produeixi un altre incendi, perquè en els últims 50 anys aquestes terres han patit quatre grans incendis’. És per això que per a Junqueras ‘és clau insistir en les mesures de prevenció i de gestió de la massa forestal per aconseguir reduir al màxim possible el perill i el risc de gran incendi, sobretot en municipis en què s’ha optat per la gestió del territori i que necessiten aquest territori per sortir-se’n i donar oportunitats de futur’.

Junqueras ha anunciat que ERC ‘estem preocupats per la gestió dels recursos forestals i de les mesures que s’adoptaran després de l’incendi i de les mesures preventives per evitar-ne un de nou en un futur’. És per això que el Grup Parlamentari d’ERC demanarà ‘la compareixença al Parlament de Catalunya dels consellers que tenen responsabilitats sobre les àrees de prevenció, extinció i actuació immediata després de l’incendi’. A més, Junqueras ha afirmat que ERC ‘volem saber com s’han gestionat les recomanacions aprovades a la Comissió Parlamentària sobre l’Incendi d’Horta de Sant Joan l’any 2010, i quines s’han adoptat tant en els àmbits de la prevenció i l’extinció com en la gestió immediatament després de l’incendi’.

Junqueras, malgrat que està convençut que amb partides pressupostàries adequades es podria afrontar millor la gestió forestal, ha volgut destacar que hi ha mesures com la reducció de les exigències de caràcter burocràtic, el fet de facilitar la rompuda de les terres agrícoles, l’aprofitament per a la ramaderia o la neteja dels camins poden ser efectives per a la gestió d’aquestes masses forestals i no calen grans partides pressupostàries. L’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha agraït la visita del president d’ERC i ha destacat que la clau està a incidir en el tema de prevenció i la gestió forestal i disposar del recursos necessaris per portar-ho a terme. Acabada la reunió Junqueras s'ha desplaçat amb els alcaldes a la zona de l'incendi.