dijous, 16 de juliol del 2015

Aprovades les dues mocions que va presentar ERC-AM

Dimarts 14 de juliol, a les 20h, va tenir lloc el primer ple de la legislatura a la sala La Magdalena de l'Ajuntament. L'anomenat ple de cartipàs per configurar les bases que regiran l'Ajuntament els propers 4 anys. Aquí en trobareu els detalls. Amb un dilatat ordre del dia on es van encabir dues mocions presentades per ERC-AM. La primera, feia referència a la celebració de la Diada d'enguany:

Moció per recolzar la commemoració de la Diada de l'11 de setembre

Es va aprovar per una majoria de 10 vots a favor (ERC-AM + CIU), dues abstencions (PSC-PM) i un vot en contra (PP).
 
Els acords són els següents:
 

Primer.- Adherir-se a la celebració institucional de la Diada Nacional que s’acordi des del Parlament de Catalunya.
Segon.- Commemorar la Diada amb la convocatòria dels actes institucionals i festius del municipi.
Tercer.- Col·locar al balcó de l’Ajuntament el proper 11 de setembre, la senyera estelada, com a símbol de la voluntat democràtica de recuperar els drets i llibertats del poble de Catalunya.Cinta Agné, Mònica Amorós i Àlex de la Guia durant el Ple
La segona moció ha estat presentada per donar suport als cabals ecològics de l'Ebre, és una moció genèrica que es presenta a tots els Ajuntaments, i ha estat aprovada per unanimitat.
 
Moció de suport a la proposta de cabals ecològics pel tram final del riu Ebre i el delta, aprovada per la comissió de sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

I els acords són els següents:

1. Manifestar el suport d’aquest Ajuntament a les conclusions i propostes de cabals ecològics per al riu Ebre i el Delta fetes per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre (CSTE).
2. Demanar que la proposta de la CSTE de cabals ecològics per al riu Ebre i el Delta sigui aprovada dins el Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre (PIPDE), òrgan en què participen el Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya.
3. Donar suport a les accions del Govern de Catalunya i altres institucions davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional, amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics de la CSTE en cas que la revisió del Pla hidrològic de la conca de l’Ebre no els tingui en compte.
4. Donar suport a iniciatives i mobilitzacions socials en defensa dels cabals ecològics aprovats per la CSTE.
5. Comunicar aquest acord al president de la Generalitat de Catalunya, a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i a la Plataforma en Defensa de l’Ebre.