dijous, 23 de juliol del 2015

Una oposició constructiva i dialogantSón temps de canvis importants al nostre país, ara més que mai, no podem perdre de vista el 27 de setembre, on es decidirà, a tot o a res, el nostre futur. És per això, també, que estem molt contents d’haver augmentat en percentatge de vots i en regidors la representació a l’Ajuntament, us volem agrair la vostra confiança i el vostre suport. Estem treballant des del primer dia per vosaltres, preguntant als tècnics de l’Ajuntament per a aclarir dubtes, fent preguntes a l’equip de govern per tal d’escatir l’abast de plans tan importants com el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal); i recentment en vam tenir una presentació i, abans que s’acabi l’exposició pública (el 30 de setembre), hi haurà una explicació oberta a tota la població.

Estem, també, presentant propostes constructives extretes del nostre programa electoral, i fruit del diàleg amb les entitats de la població que han volgut parlar amb nosaltres;  tot això estant a l’oposició, però com ens deia un amic, des de l’oposició es pot fer molta feina. 

Tenim molts reptes per endavant i ens hem proposat treballar per a assolir-los al màxim, parlant amb tothom qui vulgui parlar amb naltros per a aconseguir el que pensem que és millor per a tothom, però sempre amb el diàleg i la mà estesa per superar els reptes que té Móra avui.
 

 
El primer Ple de l’Ajuntament va ser el 14 de juliol i ERC-AM va presentar dues mocions que van ser aprovades. Va ser el Ple d’organització on s’aprova tota l’estructura que hi haurà a l’Ajuntament, és el ple, doncs, que marca les directrius per començar a caminar. La crònica del ple la podeu seguir al web de l’Ajuntament a l’apartat de notícies. Es va aprovar el nou cartipàs, els salaris i les indemnitzacions pel temps de dedicació. 

Se’n parla molt de les retribucions dels càrrecs públics. Hi ha opinions de tots tipus i per a tots els gustos i sempre n’hi ha que ho aprofiten per a fer demagògia. Alguns creuen que hauria de ser gratuïta la dedicació, però aquest argument es pot combatre fàcilment, atès que si fos així només la gent que té diners podria dedicar-se a la política. D’altra banda l’austeritat en excés de les retribucions dels càrrecs provoca un efecte no desitjat en la resta de membres del consistori. Per altra banda, en les retribucions hi ha un conjunt de valors que no es poden menystenir i que són tan d’esquerres com republicans; el mèrit, el reconeixement i, per descomptat, la justícia. Cal que tothom tingui allò que es mereix dins d’uns paràmetres d’equitat. No es poden permetre retribucions exagerades, però tampoc simbòliques, cal que hi hagi un equilibri dins de la corporació entre els sous més baixos i més alts, de manera que siguin sous dignes. 

Les retribucions no s’han d’abaixar només per ser més d’esquerres que el del costat, protestant per una banda (i votant en contra), i parant la mà per l’altra, això és fer demagògia i presentar un fals debat. El sous que es van aprovar estan dins els paràmetres establerts per un municipi capital de comarca i de més de 5.000 habitants. Podríem discutir si era el moment oportú tenint en compte el context econòmic en el què ens movem, però no hem de perdre de vista que hi ha una majoria absoluta i nosaltres volem fer aportacions positives. En aquest ordre de coses, vam votar a favor del reequilibri del sou dels policies municipals, ens sembla bé que els treballadors municipals tinguin un sou més just, es podria qüestionar l’oportunitat de fer-ho en el context de crisi. El mateix paràmetre valdria per a tota la resta, però vam decidir fugir del populisme. El punt en què ERC-AM es va abstenir va ser en l’augment de la retribució de la secretària de l’Alcalde, no perquè pensem que no faci bé la seua tasca, sinó perquè és un càrrec de confiança. 

En definitiva, fer oposició no és dir “no” a tot des del primer dia, sinó que pensem que cal buscar l’acord, dialogar, proposar i construir per poder avançar; qüestionant quan sigui necessari, fiscalitzant l’acció de govern en el dia a dia, però també proposant i donant alternatives viables. Per això treballem per vosaltres des del primer dia fent una oposició constructiva i dialogant, que dóna alternatives i que no s’instal·la en el “no” permanent. I esperem que ens feu arribar propostes, dubtes, preguntes,..., el que creieu convenient, perquè estem al vostre servei.