dimecres, 30 de desembre del 2015

Aprovades les tres mocions presentades i incorporades propostes d'ERC-AM als pressupostos 2016

El passat 28 de desembre va tenir lloc un ple ordinari amb l'ordre del dia i els acords que podeu trobar en aquesta notícia. En aquest bloc hi trobareu una explicació de les aportacions d'ERC-AM.

En el punt 4 sobre l'aprovació del pressupost, la regidora Cinta Agné (ERC-AM) va agrair a l'alcalde haver inclòs les propostes del seu grup al pressupost fruit del diàleg amb l'equip de govern. Aquestes propostes són: la introducció d'una partida pressupostària de subvencions per a les famílies monoparentals; la creació d'un abonament de transport jove, que permetrà als estudiants de Móra d'Ebre fer el trajecte d'anada i tornada a l'estació de ferrocarril de Móra la Nova a un preu de 10 euros l'any; la recuperació de l'edifici municipal del barranc de les Moreres, que es destinarà finalment a Centre Obert, la dotació d'una partida per a l'arranjament de la teulada del pavelló municipal, i incentivar l'ús de la deixalleria municipal proporcionant beneficis als usuaris, reduint l'impost d'escombraries o vals descompte al comerç local (encara a determinar).

També es van aprovar per unanimitat les tres mocions presentades per ERC-AM:

Moció d'ERC per a l'aplicació dels avantatges que preveu la legislació per a famílies monoparentals. La regidora Cinta Agné (ERC-AM) va defensar la moció, que proposava equiparar els ajuts a les famílies monoparentals als de les famílies nombroses, i crear una partida pressupostària a tal finalitat. També va demanar de crear una comissió mixta tecnicopolítica perquè elabori un reglament d'ajuts a les famílies monoparentals. Finalment, la moció va proposar adquirir el compromís d'elevar al ple el reglament esmentat en un termini de tres mesos a partir de la creació de la comissió mixta i fer-ne difusió al web de l'Ajuntament.

Moció d'ERC per al foment de la mobilitat sostenible i l'eficiència energètica a Móra d'Ebre. La regidora Mònica Amorós (ERC-AM) va explicar que es tractava d'una moció per a promoure l'ús del vehicle elèctric i va demanar que s'habilitin al nucli urbà diversos punts de recàrrega per a aquesta mena de vehicles.

Moció d'ERC per a la millora de la transparència informativa de l'Ajuntament. El regidor Àlex de la Guia (ERC-AM) va defensar la moció, que proposava publicar al web municipal una relació de les retribucions que reben els regidors de l'Ajuntament, publicar al mateix web els beneficiaris de subvencions i donar informació dels pressupostos municipals, amb gràfics de les partides, així com dels crèdits subscrits per l'Ajuntament i els períodes de venciments.

Es va aprovar també una moció conjunta entre ERC-AM i CIU de suport a la resolució 1/11 del Parlament de Catalunya, que referma l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república i l’obertura d’un procés constituent ciutadà i participatiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana, entre altres iniciatives polítiques i legislatives. L'alcalde, Joan Piñol (CDC), va defensar aquesta moció conjunta, que manifesta el ple suport de l'Ajuntament de Móra d'Ebre a l'acord parlamentari, per entendre que representa el sentir de bona part de la població morenca.
La moció es va aprovar per 10 vots a favor (CDC i ERC-AM) i 3 en contra (PP i PSC).
Els tres regidors d'ERC-AM durant el ple. (foto: riberaonline)
El Grup Municipal d'ERC-AM agraeix el diàleg amb l'equip de govern i mostra la seua satisfacció d'haver pogut aportar idees de les quals moltes han estat escoltades. Continuem treballant per Móra essent una oposició constructiva i dialogant.