dimarts, 18 de maig del 2010

Esquerra es compromet a defensar el rebuig a la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya, també la propera legislatura

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha signat aquest matí un manifest de la Coordinadora Anticementiri Nuclear a Catalunya en què Esquerra es compromet a incloure en el seu programa electoral el rebuig a la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya i seguir defensant-ho la propera legislatura.

Puigcercós, que ha considerat que hi ha un intent 'd'apagar el llum del debat sobre aquest tema' i per aquest motiu ha donat tot el suport d'Esquerra a la feina de la Coordinadora per mantenir aquest debat viu; ha demanat a CiU i PSC que 'deixin de jugar a l'ambigüitat' i que adoptin un 'posicionament clar i ferm sobre el tema'. En aquest sentit, ha manifestat que Esquerra convertirà aquest debat 'en un element de la campanya electoral' per forçar els altres partits a adoptar una posició sobre aquesta matèria.

El president d'Esquerra, que ha criticat que es titlli la gent de les Terres de l'Ebre d''insolidaris', perquè no volen la ubicació del cementiri a Ascó, ha posat de relleu els interessos de les companyies elèctriques que volen un 'abocador a prop' i els del l'Associació de Municipis Nuclears, que només tenen present els interessos econòmics deixant de banda els perills que aquesta instal·lació pot comportar.

Finalment, el dirigent independentista ha fet una crida a què'imperi el sentit comú', perquè si cal autorització de la Generalitat per obrir una superfície comercial, no pot ser que per 'obrir un abocador' sigui suficient amb l'aprovació de l'Ajuntament.

Puigcercós ha fet aquestes declaracions en roda de premsa després de mantenir una reunió amb representats de la Coordinadora Anticementiri Nuclear a Catalunya juntament amb la diputada i vicesecretària general de Política Sectorial i Programes, Marina Llansana, i la diputada Marta Cid. El portaveu de la coordinadora, Sergi Saladié, ha explicat que aquesta reunió s'emmarca en un seguit de trobades que la coordinadora està mantenint amb les forces polítiques que van donar suport a la resolució del Parlament perquè es comprometin a defensar el rebuig al cementiri nuclear a Catalunya també la propera legislatura.
Esquerra es compromet a defensar el rebuig a la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya, també la propera legislatura