dilluns, 17 de maig del 2010

La CANC celebra que tres de les quatre cambres de comerç de la demarcació rebutgin el cementiri nuclear

- La CANC també es felicita per la creació del Grup Veïnal Intercomarcal “Veïns d’Ascó”, contrari al cementiri nuclear -

Ni tan sols el teixit empresarial dona suport a la candidatura d’Ascó, després que el sectors polítics, institucionals i socials ja hagin rebutjat de manera clara i unànim el cementiri nuclear. Així es posa de manifest en les recents declaracions del president en funcions de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, i de les Cambres de Comerç de Tarragona i Valls que el passat dimecres van qüestionar la idoneïtat del cementiri. Així doncs, la Cambra de Comerç de Reus, que no ha invertit mai ni un euro per fer funcionar l’actual polígon industrial d’Ascó, és la única que es posiciona a favor del cementiri i es queda aïllada a nivell empresarial, igual que l’alcalde d’Ascó ho està a nivell institucional i polític.

Aquestes Cambres de Comerç, doncs, es sumen als 140 ajuntaments, 12 consells comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, i el Parlament, que ja s’han pronunciat contra el cementiri. Ara doncs, ja es pot afirmar que la majoria d’ens socials, econòmics, polítics i institucionals, estan en contra de la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri nuclear.

La CANC també es felicita per la creació del Grup Veïnal Intercomarcal “Veïns d’Ascó”, formats per ciutadans del propi municipi d’Ascó així com per d’altres municipis veïns, i que defensa un territori amb futur però sense hipoteques com la del cementiri nuclear. La CANC considera que la creació d’aquest grup respon al malestar creixent entre la població de l’entorn d’Ascó que, amb indignació, observa el menyspreu per les institucions que demostren tan l’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal, com el gerent de l’AMAC, Marià Vila d’Abadal, els quals no respecten els posicionaments contraris al cementiri presos per la majoria d’institucions democràtiques del territori.

Per altra banda, la CANC anima a tota la ciutadania a participar en la festa reivindicativa que tindrà lloc el proper divendres 21 de maig a partir de les 19h. a la Plaça del Casal d’Ascó. Aquest acte comptarà actuacions musicals, teatre i jotes contra el cementiri nuclear, i amb els parlaments de Carlos Bravo (responsable d'energia nuclear de Greenpeace), Marcel Coderch (Enginyer doctorat pel MIT, i membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible), Xavier Garcia (Periodista i escriptor), i Sergi Saladié (Geògraf i professor a la URV, i portaveu de la CANC).

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)

Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 14 de maig de 2010

MÉS INFORMACIÓ:

Sergi Saladié, Tel. 657 84 31 72

www.blogcanc.blogspot.com