divendres, 4 de juny del 2010

'Adéu, Espanya?' aconsegueix la millor audiència de l'any a TV3 en una nit de dijous

La independència interessa. Tot i les crítiques de PP i Ciudadanos i alguns mitjans de comunicació en contra del documental, 'Adéu Espanya?' és el programa més vist d'aquest dijous amb una quota de pantalla de fins al 23,8% i va fer que l'audiència de 'la nostra' s'enfilés fins al 18,2%. TV3 ha informat que el documental ha aconseguit la millor audiència en una nit de dijous de l'any. L'hora i mitja de durada de l'anàlisi comparativa sobre la viabilitat d'una Catalunya independent no va impedir que una mitjana de 730.000 espectadors el seguís. El documental ja es pot veure a través d'Internet. Podeu trobar vídeos i informació addicional al web del programa.

Aquest dimecres TV3 aconseguia un 14,3% d'audiència. Al llarg de la setmana, només l'emissió del programa Crackòvia amb un 33% de quota de pantalla i 1.077.000 espectadors ha aconseguit superar l'interès despertat pel documental de Dolors Genovès.

En un comunicat fet públic per TV3, s'afegeix que 'Adéu, Espanya?' va aconseguir la millor nit de dijous de l'any a la televisió catalana, 5,5 punts de quota de pantalla per sobre de la mitjana habitual d'aquest dia.

De les dades d’audiència, destaca que el 35,2% de joves fins a 24 anys que en aquells moments miraven la televisió van triar veure el documental dirigit per Genovès. Per gèneres, el documental va ser vist per un 26,4% d'homes i un 20,1% de dones. També destaca la quota que el documental va obtenir a Barcelona: un 28%.