dimarts, 1 de juny del 2010

L'independentista Jimmy Jump

El boicot de les televisions convencionals al salt del sabadellenc Jimmy Jump enmig de l'actuació espanyola d'Eurovisió va provocar que no fos fins ahir dilluns que la popularitat del boicotejador professional esclatés a través d'Internet.

Durant el matí de dilluns, els vídeos del salt de Jimmy Jump eren els més vistos de l'Estat espanyol a YouTube, fins al punt que en determinats moments dels 4 últims vídeos visualitzats al cercador de vídeos 3 eren de l'actuació del barretinaire sabadellenc.

A més el fenomen Jimmy Jump no sembla tenir aturador: La seva web oficial ha deixat de funcionar degut a l'allau de visites rebudes les últimes hores, i al Facebook, on recull donacions de 2 € per pagar els 1.880 € de multa que li han imposat les autoritats noruegues, ja compta amb 45.000 fans que li han donat suport.

També circula un vídeo de la televisió Noruega, on han dedicat al sabadellenc un seguiment d'estrella de Hollywood, que permet escoltar Jimmy Jump explicant el perquè del seu salt boicotejant l'actuació del representant espanyol a Eurovisió. 'És un barret vermell català, es diu barretina', explica Jump al periodista noruec, i prossegueix: 'Nosaltres vivim a Barcelona, però ja saps que hi ha problemes entre catalans i espanyols, nosaltres volem ser un país i he saltat enmig de la cançó espanyola per dir 'som aquí, som aquí''. Més enllà de la broma fàcil, les motivacions de Jump són, per tant, clarament independentistes.

El que pocs internautes sabran és que, arran de les desenes de salts que Jump ha protagonitzat arreu del món, uns productors canadencs ja van dedicar-li l'any passat una pel·lícula documental de 52 minuts, titulada 'Jump! The world's greatest streakers', [veure tràiler] on s'expliquen les gestes i les motivacions del saltador de Sabadell i de Mark Roberts, el veritable percussor de l'art d'interrompre i boicotejar esdeveniments.

El documental va estrenar-se l'any passat a Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, però malauradament encara no hem tingut ocasió de veure'l al nostre país. Esperem que l'extrema popularitat assolida per Jump arran de l'episodi d'Eurovisió faci recapacitar els programadors de TV3 i l'emetin ben aviat.

jimmy jump