dilluns, 7 de juny del 2010

'Encara és hora que Mas digui que no ha rebut un euro del Palau i expliqui per què en rep de Koplowitz o Florentino'

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha apuntat avui que'ara que hem commemorat el 50è aniversari dels Fets del Palau, podria ser molt bé que Pujol hi hagués guanyat l'èpica i Artur Mas hi perdés l'ètica'. 'Encara és hora que Mas digui solemnement que no ha rebut un euro del Palau', ha subratllat Ridao, 'ni ha explicat per què rep diners de les Koplowitz o de Florentino Pérez; ningú rep diners, i menys de constructores, a canvi de res, i si tens hipoteques les decisions estan condicionades'. En aquest sentit, el dirigent independentista ha assegurat que la comissió d'investigació sobre el cas Palau 'haurà de fer aflorar la veritat sobre el finançament de CiU'.

Ridao ha apuntat també que Esquerra 'aspira a tenir bones relacions amb tothom'. 'CiU és una força política important i central, però no estem parlant de pactes o aliances, estem instant Artur Mas perquè aclareixi la seva situació i quines hipoteques té', ha assegurat. El secretari general ha criticat que'CiU està posant tota la carn a la graella per veure si el bistec que es crema no és el seu', desviant l'atenció cap al cas Pretòria o l'hotel que s'havia de projectar al costat del Palau i, per aquest motiu, ha reclamat a CiU que 'no amagui l'ou'.

En referència al cas Pretòria, Ridao ha assegurat que 'ha quedat clar que aquest Govern no els dóna res, ni Montilla ni ningú, el Govern ha quedat exonerat' i, en aquest sentit, ha recordat que els imputats en el cas esperaven una alternança de govern. El dirigent independentista ha reclamat a la comissió d'investigació que 'actuï amb la màxima celeritat i diligència' per esclarir els fets i per 'demostrar que tots no som d'eixe món, no podem estendre una ombra de dubte sobre tots els partits'.

Durant la roda de premsa posterior a l'Executiva Nacional, el secretari general també s'ha referit a la vaga de treballadors públics convocada per demà i ha afirmat que 'entenem i comprenem' la seva posició, però ha volgut remarcar el'tractament diferenciat' que han donat Zapatero i la Generalitat al Pla d'ajust i austeritat. 'La Generalitat no ha fet més curt el vestit, afectant la protecció social, sinó que ha optat per aprimar la seva estructura i modificar la fiscalitat', ha apuntat. Per aquest motiu, ha demanat comprensió perquè 'les mesures de la Generalitat no repercuteixen en els sectors més febles', com els jubilats, treballadors públics o persones dependents.

En referència a l'estructura, Ridao ha explicat que desapareixeran una setantena d'entitats de dret públic, es retallaran el 5% d'alts càrrecs, hi haurà una reducció de transferències i concerts amb entitats públiques i privades i s'alentiran les inversions sense suprimir-ne cap per retallar un 10% del seu valor pressupostari.

Ridao també ha especificat que 'el capítol de personal és conseqüència del decret llei del govern espanyol' i ha assegurat que 'les taxes de reposició tindran un impacte mínim, perquè seran del 50% en el personal sanitari, docent i de serveis socials', és a dir, que de cada dos empleats se'n reposarà un. En aquest sentit, el dirigent independentista ha explicat que, segons la piràmide d'edat, de juny a desembre de 2010 es jubilaran 120 persones i el 2011 seran 210 els treballadors que faran 65 anys. A més, si són jubilats voluntaris, menors de 65 anys, la reposició serà del 100%.