dijous, 19 d’agost del 2010

Militants convergents publiquen un llibre contra la independència

Porta per títol 'La temptació independentista' · Atien la por a l'alliberament nacional i recuperen el vell temor als 'tancs espanyols'

Més llenya al debat sobre l'independentisme de CiU. Les incendiàries declaracions de Joana Ortega, assegurant queCiU 'no és independentista, en absolut', han coincidit amb la distribució a les llibreries de La temptació independentista, un llibre escrit per militants de CDC que ataca amb contundència els partidaris de l'Estat propi i atia la por a l'alliberament nacional. 'L'independentisme no és una solució per al país, més aviat és una trampa perillosa', asseguren els joves autors, un dels quals és fill d'un exalt càrrec del pujolisme. Segons els convergents, l'independentisme estaria radicalitzant el sobiranisme, i troben 'molt important que CIU no caigui en la temptació independentista que podria portar el nacionalisme a la irrellevància i el país a un atzucac perillós'.
La temptació independentista' ha estat publicat per Pagès Editors i és obra d'Àlvar Thomàs i Jordi Manent, fill de l'exdirector general de Difusió Cultural de Jordi Pujol Albert Manent, amb la col·laboració de Marc Arza.

Conscients que van 'a contracorrent'

Amb una clara voluntat provocadora, els autors de l'assaig asseguren que van 'a contracorrent', i defensen que el creixement de l'independentisme, sobretot arran de la forta pujada electoral d'ERC, ha radicalitzat el terç nacionalista de la societat catalana, però no la resta, de manera que es corre el risc de fragmentar el país.

En aquest sentit, recuperen el discurs de la por al trencament social, i critiquen aquells partits que estan impulsant aquesta segmentació 'sense tenir en compte les dificultats i els costos que significaria pel país un procés com aquest'. Els autors aposten per un nacionalisme assenyat, allunyat de la ingenuïtat i frivolitat d'ERC.

Pronostiquen una segona onada independentista post-ERC

Segons alguns fragments del llibre publicats al fòrum del Racó Català, els autors pronostiquen que 'per desgràcia encara ens toca viure en els propers 8-10 anys una segona onada independentista post-ERC que està predestinada a estavellar-se de nou contra la rocosa realitat del país'. En aquest sentit, veuen probable que 'Reagrupament acabi prenent el relleu o desbancant l’hegemonia d’ERC amb l’independentisme i que momentàniament sigui vist com la gran solució, de la mateixa manera que en el 2003 ho va ser l’ERC liderada per Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós'.

Tot i això, asseguren que 'qui prengui el relleu a ERC està condemnat a seguir el mateix camí que els seus antecessors: grans prometences, gran esclat d’il·lusió i de joia, compactació al seu voltant de gran part de l’independentisme i després un progressiu desencant que acabarà amb una nova gran decepció'.

CiU s'equivocaria d'apostar per l'independentisme

Respecte a la federació nacionalista, els autors consideren que una CiU independentista seria un error: 'Molts nacionalistes creuen que ha arribat l’hora de la independència, i sobretot ha arribat l’hora que CiU es passi a l’independentisme. No són conscients que una CiU independentista passaria a ser un partit minoritari, i l’aparent fortalesa quedaria desmentida', asseguren al text.

Atien la por als tancs espanyols

A més, els joves militants de CDC també recorren a les velles pors a l'enfrontament armat en cas d'una proclamació d'independència per espantar els lectors nacionalistes. Així, defensen que 'el menestral de Gràcia o el botiguer de Sants, típics votants nacionalistes de l'ERC de la República, i de l'actual CiU (i des de finals dels anys noranta també d'ERC), són nacionalistes, estimen el país però, de moment, no estan disposats, ni abans ni ara, a agafar les armes per defensar-lo perquè si ho fessin saben que serien esclafats ràpidament pels tancs espanyols'.

directe.cat