dimarts, 31 d’agost del 2010

Esquerra posa en marxa una campanya per explicar les seves propostes en matèria de regeneració democràtica

Esquerra posa en marxa la campanya 'Gent honesta al Govern' per explicar la veritat sobre el cas Palau i les propostes del partit en matèria de regeneració democràtica. Així ho ha anunciat avui el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, que ha apuntat que la campanya no se centra 'únicament en les vicissituds del cas Palau, sinó en explicar les conseqüències dels episodis de corrupció, ja que si els partits s'enriqueixen de forma il·lícita, algú en paga les conseqüències'. En aquest sentit, ha fet referència a l'encariment de l'obra pública, que augmenta el seu preu si les empreses constructores han de finançar després els partits. 'A més de ser una pràctica poca ètica, ens consta diners a tots', ha criticat Ridao.

La campanya comptarà amb el president del partit, Joan Puigcercós, el secretari general i els membres d'Esquerra a la comissió d'investigació del cas Palau, que participaran en diferents actes per tot el territori català. En aquesta campanya Esquerra també vol explicar que és el que ha fet i farà per acabar amb el finançament irregular dels partits, com ser l'impulsora el 2005 de la reforma de la Llei de finançament de partits, que va posar límits a les donacions anònimes, o la Llei de la Sindicatura de Comptes. 'La gent ha de saber que no tots som iguals, que n'hi ha que mai hem rebut donacions anònimes ni ens hem beneficiat de favors', ha afirmat el dirigent independentista.

Esquerra motor de canvi: el català a les universitats Durant la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional, Ridao també ha afirmat que la norma que aprovarà properament el Govern sobre l'exigència del coneixement del català per part dels professors universitaris, és una mostra més que 'Esquerra és motor de canvi i factor d'incomoditat per als partits instal·lats en l'immobilisme'. El dirigent independentista ha considerat que és un 'fet positiu'que compta amb l'aval del Consell Interuniversitari de Catalunya i ha apuntat que'no era lògic que s'exigís als mossos que custodien l'edifici que coneguin el català i no es faci amb aquells que imparteixen la docència'

.

Ridao, que ha recordat que el català és llengua pròpia i oficial de Catalunya, ha afirmat que és una 'norma prudent que contempla un període d'adaptació'. En aquest context, ha criticat aquells que consideren que la norma és extemporània, ha subratllat que 'la legislatura dura 4 anys' i ha lamentat que es critiqui sistemàticament al govern 'quan governa, perquè governa i quan no governa perquè no ho fa'. 'Esperem veure CiU dient que recolza aquesta norma', ha reblat.

Les eleccions seran una cita històrica En referència a la data de les eleccions, el secretari general ha recordat que aquesta és 'una potestat del president emparada legalment i que tal i com Esquerra no va discutir els presidents Pujol i Maragall quan van fer ús de la facultat, no ho farem ara per respecte institucional'. 'Nosaltres estem preparats, tant per l'octubre com pel novembre', ha assegurat Ridao, 'i estem molt il·lusionats davant d'una cita històrica, que suposarà l'inici d'un període constituent, ja que el debat girarà entorn a continuar amb l'autonomisme o iniciar una transició tranquil·la cap a la independència'.