dimarts, 17 d’agost del 2010

Un diputat del PP denuncia que el Bus Turístic barceloní és una eina separatista

Miguel Barrachina, diputat per Castelló al Congrés, afirma que Catalunya és una 'acomplexada tribu aspirant a nació inventada' i que l'audio que escolten els turistes al bus és una 'aberració' que parla 'd'identitat catalana, nació, país, festa nacional, diada o drets històrics'.

El diputat del PP al Congrés, Miguel Barrachina, ha denunciat que el govern municipal de Barcelona utilitza els busos turístics per difondre “ximpleries” i “aberracions” sobre la identitat catalana o els drets històrics de Catalunya. Ho ha escrit en una entrada al seu blog personal en què compara la megafonia dels busos amb una picada de “l'escorpí nacionalista". El text es diu "Bus Turístic Nacionalista".

L'article comença amb una lloança a la capital catalana, ciutat que considera “acollidora, “oberta” i “de gent amable”. El que lamenta Barrachina és que, segons diu, es converteixi aquesta “realitat plural” en una “acomplexada tribu aspirant a nació inventada”. Destaca que l'audio que es pot escoltar en el bus turístic de la ciutat el senten uns dos milions de turistes cada any i que això comporta que “es crei en el passatger desinformat una idea contrària a la realitat històrica”.

Critica que es parli d'”identitat catalana, nació, país, festa nacional catalana, diada, drets històrics, Franco..”, que es mencioni “la inexistent Corona Catalano-Aragonesa” i, fins i tot, que s'identifiqui “la bandera de la Corona d'Aragó” com a “bandera nacional catalana”. Considera , doncs, que es “falsificar la història de forma constant manifesta un desig separatista malaltís instaurat en el socialisme català i animat per Rodríguez Zapatero”.

Barrachina també opina que no es respecta la realitat històrica quan s'explica als turistes l'època romana, ja que la gravació es limita a parlar de la fundació de Barcino, Tarraco i Empúries i en cap moment es menciona Hispania: “art català i punt”, diu el membre del Partit Popular. Tanmateix, el valencià afirma que aquestes explicacions no consten a la guia escrita que es distribueix, ja que això comportaria “deixar proves del delicte”.

cronica.cat